29. pobjeda zaredom

Đoković: Možda najčudniji meč ikada koji sam odigrao

"Mi smo htjeli da igramo, ali uvjeti nismo bili sjajni. Kada se krov otvorio, to je bila druga priča", pojasnio je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2023. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je Wimbledon. Prognoze da će prvog dana biti kiše pokazale su se točnim. Branitelj naslova Novak Đoković je bez većih poteškoća prošao prvu prepreku na Wimbledonu, Argentinca Pedra Cachina, svladavši ga sa 6-3, 6-3, 7-6 (4).

Bio je ovo 18. nastup za Đokovića u prvom kolu glavnog ždrijeba Wimbledona i 18. pobjeda. Bila je to 29. uzastopna pobjeda za Novaka na ovom slavnom turniru.

Meč je obilježio i dugi prekid, tijekom kojeg je zbog kiše navučen krov iznad terena. U jednom trenutku su klinci na terenu zajedno sa ostalim osobljem pokušavali osušiti teren koji je bio poprilično sklizak. Koristili su kao na nekim drugim podlogama peškire i fenove. Čak je i Novak na određeni način pokušavao da pomogne.

"Ovo je možda najčudniji meč ikada koji sam odigrao. Bilo je frustrirajuće i za publiku i za nas. Mi smo htjeli da igramo, ali uvjeti nismo bili sjajni. Kada se krov otvorio, to je bila druga priča. Ovo je "sveti gral" tenisa, ovaj teren, nešto posebno. Svaki put kada izađem s reketima. Ovog puta i s peškirima i bilo je zabavno raditi nešto drugačije" pričao je Novak.

"Pedro zaslužuje aplauz za danas. Posebno zbog trećeg seta, servirao je veoma dobro, pogađao točna mjesta kako treba, nije bilo lako brejknuti ga. Igrali smo u egalu, bolje sam počeo taj-brejk i to mi je pomoglo da zatvorim meč. On je mlad i vrlo snažan, igra bolje na sporijim podlogama, ali može i na travi. Za mene je prvi meč uvijek težak, taktika, stil igre, sve je potpuno drugačije. Potrebno je malo više vremena da se priviknem, ali to sam uspješno činio prethodnih godina i vjerujem da će tako biti i ove", zaključio je Novak Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close