I Goran je progovorio

Ivanišević: Zimonjić je pravi izbor za Novaka

"Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi ‘poludio’ nakon deset dana, a taj trener bi se pitao što se događa", kaže Goran.
Sport / Ostali sportovi | 03. 04. 2024. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je već prošlo određeno vrijeme, iako se Novak Đoković priprema u Monte Carlo za nastup na ovom turniru i dalje je u teniski krugovima top tema "razlaz" jednog od najboljih svih vremena i njegovog trenera Gorana Ivaniševića.

Đoković se kratko dan, dva nakon prekida suradnje pojavljivao u medijima, da je kratke izjave, dok je Goran uglavnom bio nedostupan. Sada je dao intervju za Sportklub u kojem je između ostalog govorio o razlozima rastanka, izboru novog trenera.

"Ne znam koliko će još Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je u ovom trenutku sa savršenom osobom – Zikijem. On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga – veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je da on poznaje Novaka", kaže Ivanišević i dodaje:

"Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi ‘poludio’ nakon deset dana, a taj trener bi se pitao što se događa. Moja teorija je – Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao".

Ivanišević je potom dodatno objasnio zašto je Zimonjić pravo rješenje.

"Ziki i ja smo se čuli, razgovarali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki savršen za Novaka. Može mu pomoći i u tenisu, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugačijim pristupom, što će za Novaka biti osvježenje. Ziki poznaje Noletov mentalitet, zajedno su bili u Davis Cup momčadi, Ziki je bio i izbornik", zaključuje Ivanišević.

Kopirati
Drag cursor here to close