Iznenađujući razlaz

VIDEO I Novak Goranu: Šefinjo, hvala ti za sve, volim te

"Goran i ja smo odlučili da prestanemo sa zajedničkim radom prije nekoliko dana. Naša kemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo će zauvijek ostati čvrsto kao kamen", napisao je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2024. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spada u red pomalo šokantnih, iznenađujućih. Posljednja takva je bila objava da Lewis Hamilton prelazi u Ferrari. Ova iz svijeta tenisa dolazi i odmah je uz bok toj. Jer je iznenadila sve, šokirala, zatekla. I potvrdila da se nešto događa s Novakom Đokovićem, najboljim tenisačem današnjice, za mnoge najboljim koji je ikada uzeo reket u ruke.

Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića. Nakon gotovo pet godina suradnje, došlo je do razlaza. Ove godine Novak nije izgledao onako kako smo to navikli. Polufinale Australian Opena, rana eliminacija u Indian Wellsu, odustajanje od Miamija. I sada ovaj potez.

Aktualni broj jedan ATP ljestvice trenutačno se nalazi u Beogradu, gdje mu s pripremama za zemljani dio sezone pomaže Nenad Zimonjić (47), nekoć trofejni igrač parova i bivši izbornik srpske Davis Cup reprezentacije. Novak se oglasio na društvenim mrežama:

Video: Jedan od treninga 

"Pamtim jasno momenat kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to još 2018. godine, kada smo Marian Vajda i ja tražili način da osvježimo tim i dovedemo nekog s magijom u servisu. I ne samo da smo to dobili, već uz to je došlo mnogo smijeha, zabave, godine boravka na vrhu ATP liste, brojni oboreni rekordi i čak 12 Grand Slam titula, uz još nekoliko finala. Jesam li napomenuo da je bilo i malo drame", napisao je Novak i dodao:

"Goran i ja smo odlučili da prestanemo sa zajedničkim radom prije nekoliko dana. Naša kemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo će zauvijek ostati čvrsto kao kamen. Mogu s ponosom da kažem (ne znam da li i on) da smo osim osvajanja turnira imali i drugu borbu u jednoj društvenoj igri koja je trajala godinama. I ta borba nikad neće prestati. Šefinjo, hvala ti za sve, volim te", napisao je Novak.

Video: Novak i Goran na partiji bilijara 

Ivanišević je prije Đokovića trenirao Marina Čilića, Tomáša Berdycha i Miloša Raonića. S Čilićem je 2014. godine osvojio US Open.

Kopirati
Drag cursor here to close