Malo i Goran o Novaku

Ivanišević: Novak kod mene ima popust

I sam sam bio tenisač. Tijekom meča su prisutne snažne emocije. Ne smeta mi to što viče. Slabo se čujemo, teren je daleko, a tu je i publika. Na kraju, važan je jedino rezultat", pojasnio je Ivanišević.
Sport / Ostali sportovi | 15. 06. 2023. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Medvedev zna često eksplodirati, Tsitsipas, Rune, međutim kao rijetko ko, Novak u svakom meču barem jednom uđe u neku vrstu verbalnog duela sa ljudima u svom boksu, prije svega Goranom Ivaniševićem. Bez obzira na rezultat. Nekada to izgleda OK, nekada baš i ne. Posebno kada se čuju psovke. Ali publika i ljubitelji tenisa su se već nekako navikli na takve stvari.

Goran Ivanišević je kao tenisač također bio "poseban". Ali nije bilo rasprava sa svojim trenerima. Sa sucima jeste, slomljenih reketa, diskvalifikacija, svega ostalog jeste. Zato valjda Goran najbolje razumije Novaka. Novinari su Ivaniševića sada pitali koliko ga Đoković plaća kada mora trpjeti njegove hirove i izljeve bijesa.

"Dajem mu popust zbog toga. Razumijem ga. I sam sam bio tenisač. Tijekom meča su prisutne snažne emocije. Ne smeta mi to što viče. Slabo se čujemo, teren je daleko, a tu je i publika. Na kraju, važan je jedino rezultat. Pritisci su veliki, tu su rekordi... On se nekada mora i isprazniti. Sve dok pobjeđuje to je ok, a kad počne gubiti, to nije OK" objasnio je Ivanišević.

U razgovoru za TV Novu je naveo da Novak svakako nije lak karakter, te da je ponekad izazov nositi se sa njim, ali dodaje da ga baš to čini nevjerovatnim na terenu.

"Pa dobro, ja sam sigurno od njega teži po kilaži. Uvijek sam govorio i to i dalje tvrdim, Balkanca može samo Balkanac trenirati, a Balkanac može svakoga. Mi smo prilagodljivi, imamo taj sklop u glavi, svuda gde nas ostaviš, mi se snađemo. I pričamo isti jezik, pa je to mnogo lakše, komunikacija koja mora da bude brza i pitka je lakša“, kazao je Ivanišević.

Kopirati
Drag cursor here to close