Govor nakon osvojene titule

Đoković Ivaniševiću: Znam da sam zahtjevan i težak..

"Hvala nogometnim i svjetskim zvijezdama što su ovdje. Ibra, Giroud, Mbappé, Tom Brady. Oprostite ako sam nekoga izostavio. Hvala svima što ste došli. Ibra, ti me razumiješ, ti i ja smo prijatelji.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2023. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svoj prvi Grand Slam naslov, Novak Đoković je osvojio 2008. godine. U finalu Australian Opena je savladao Jo-Wilfrieda Tsongu u četiri seta. Do tog trenutka je imao jedno finale US Opena, dok je u Parizu vezao dva polufinala i jedno četvrtfinale.

Na prvi trijumf u Roland Garrosu je morao čekati jako dugo, imao je jedanaest GS titula prije nego što će savladati Andyja Murraya u četiri seta. Za Novaka je Roland Garros tradicionalno neugodan. Jeste da na ovom turniru ima najviše pobjeda (92), ali u odnosu na preostala tri Grand Slam ima i najviše poraza (16).

"Nije ovo koincidencija da sam osvojio 23. Grand Slam u Parizu, ovo je turnir koji sam uvijek teško osvajao. Pun sam emocija, mnogo mi ovo znači, mnogo toga sam iskusio na terenu i van njega, moram da priznam da sam jako ponosan i počastvovan što sam ovdje. Hvala svima na energiji kroz čitav turnir, još uvijek tražim profesora francuskog, nisam još uvijek našao", govorio je Novak kroz smijeh.

"Hvala mojoj obitelji, hvala svima. Znam što sam vam svima radio, znam koliko sam vas mučio. Hvala vam što me poštujete i cijenite. Moja djeca su ovdje, uvijek se trudim da nešto novo kažem, da izvuku neku inspiraciju iz svega. Nadam se da uživaju. Želim poslati poruku svakoj mladoj osobi, imao sam 7 godina kada sam sanjao o Wimbledonu. Osjećam da imam moć kreirati svoju sudbinu. Osjećam to svakim dijelom svog tijela. Poruka je, budi u sadašnjosti, uzmi stvari u svoje ruke, stvori svoju budućnost", pa se dotakao i svog trenera, Novaka Ivaniševića.

"Znam da sam zahtjevan i težak, pogotovo na dnevnoj bazi. Ali želim zahvaliti posebno svojoj stijeni, osobi koja me najviše podržava i koja zna što sam sve prošao i što prolazim svakodnevno", na što je popularni Zec razvukao osmijeh i aplauzom popratio sve te komplimente najvećeg tenisača u povijesti.

Zahvalio se na kraju i svim sportskim zvijezdama koje su ga došle podržati s tribina.

"Hvala nogometnim i svjetskim zvijezdama što su ovdje. Ibra, Giroud, Mbappé, Tom Brady. Oprostite ako sam nekoga izostavio. Hvala svima što ste došli. Ibra, ti me razumiješ, ti i ja samo prijatelji. Srbijaaa!, uskliknuo je Đoković na kraju obraćanja na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close