UFC

Mostarka Ivana Petrović: Sve je spremno za njezin debi u najpoznatijom svjetskoj MMA organizaciji

Prva Hrvatica u povijesti UFC-a prošla vagu i spremno dočekuje borbu karijere
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2023. u 14:38 N1BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instagram / Ivana Petrović u akciji

Pred nama je i dan kad ćemo gledati Mostarku u UFC-ovom borilištu. U pitanju je Ivana Petrović, djevojka koja će nastupiti pod zastavom Norveške.

Prije devet godina preselila se u Norvešku, zemlju u kojoj je stasala u sjajnog borca i koja joj je pružila sve potrebne uvjete. Upravo je to bio razlog njene odluke da predstavlja boje ove zemlje.

Pored Norveške, ona kaže da će predstavljati i Hrvatsku, ali i BiH.

“Ja sam Hrvatica i željela sam predstavljati Hrvatsku i Norvešku. Morala sam međutim odabrati jednu zastavu i odabrala sam Norvešku jer živim i treniram ovdje. Cijeli Balkan i Norveška su uz mene. Prva sam žena iz Norveške, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja se bori u UFC-u i to mnogo znači. Dobijam dosta poruka podrške”, poručuje Ivana.

Petrović je stala na vagu, a ona je pokazala 56,9 kilograma i službeno je sve spremno za njezin debi u najpoznatijom svjetskoj MMA organizaciji.

Njezina prva UFC borba održat će se večeras, na priredbi koju u UFC-ovu Apexu predvode Sean Strickland i Abus Magomedov. Ono što je bitno za nas je termin Ivanine borbe. Ona je druga na rasporedu uvodnog programa, koji započinje u 22 sata po našem vremenu, dakle borit će se oko 22 sata i 30 minuta.

Ivanina protivnica bit će Luana Carolina, 30-godišnja iskusna brazilska borkinja, koja je dosad odradila šest UFC borbi s polovičnim uspjehom. Trenutno se nalazi unutar niza od dva poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close