Veliki izazov u karijeri

Ivana Širić - Petrović: Jedva čekam prvu borbu u UFC-u

"Potrebna mi je borba ili dvije da se adaptiram na UFC i sve što on nosi. U Aresu, nakon prve borbe koju sam odradila, druga je već bila moj teren, tako da će mi i u UFC-u biti vrlo važna prva borba", naglašava Ivana.
Sport / Ostali sportovi | 28. 04. 2023. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivana Širić Petrović je ispunila svoj san. Potpisala je za UFC i sada čeka prvu borbu pod okriljem ove organizacije. Za sada je ugovor potpisan na četiri borbe, veća boraca na početku dobije takvu priliku. Dolazak u UFC za Ivanu ali i one koji prate borilačke sportove nije iznenađenje s obzirom na njene borbe u oktogonu Ares FC-a. Tamo je pojas osvojila pobjedom nad Aleksandrom Tekenah, a onda ga je obranila 7. travnja, kada je, ponovno istim gušenjem, u četvrtoj rundi završila Eweline Wozniak, a upravo su joj navedena dva meča otvorila vrata UFC-a.

"Moj menadžer David Garcia je već imao kontakte s UFC-om budući da on zastupa i Jacka Hermanssona koji je TOP10 borac u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. Tijekom borbe s Aleksandrom, na priredbi u Parizu, u publici se nalazio i UFC-ov "matchmaker" Mick Maynard, koji je bio zadovoljan mojom izvedbom. Tada sam imala još jednu borbu prema ugovoru s Aresom, a za prelazak je bilo potrebno platiti 100.000 dolara, na što su iz UFC-a rekli da oni ne plaćaju drugim organizacijama za borce. Nakon što sam posljednju borbu završila u četvrtoj rundi, Mick se ponovno zainteresirao, čuo se s mojim menadžerom i sve se realiziralo u nekoliko dana", izjavila je u intervju za Sportske Novosti Ivana.

Ivana je, inače, rođena u Konstanzu, njemačkom gradu smještenom na obali Bodenskog jezera, u pokrajini Baden-Württemberg. U dobi od tri godine, s obitelji se vratila u Mostar gdje je završila osnovnu i srednju školu, te studirala sport i zdravlje na Nastavničkom fakultetu. Međutim, u jednom trenutku je odlučila dići sidro. Preselila se u Norvešku, u Tønsberg, grad na jugoistoku Norveške. Mostar nije zaboravili, tu voli doći, čak je planirala nešto duže ostati u ovom periodu, međutim, vremena za odmor nema, mora biti spremna za prvu borbu u UFC-u.

"Mostar je poseban, predivan i očaravajući grad. Za njega me vežu brojne uspomene iz djetinjstva, ovdje su mi obitelj i prijatelji. Iako već osam godina živim u Norveškoj, Mostar mi fali i volim doći ovdje kad god imam priliku. Brzo sam se prilagodila na Norvešku i naučila jezik, prvenstveno zbog treninga jer sam svaki dan bila u dvorani, ali nedostajali su mi Mostar, moji ljudi i moj način života. Trebalo mi je sigurno nekih dvije godina da prestanem razmišljati o povratku."

Ono o čemu Ivana razmišlja u ovom trenutku jeste ta prva borba u UFC, u kategoriji do 57 kilograma.

"Najveća razlika je u tome što one imaju puno više iskustva od mene. Nisam dugo u profesionalnim vodama i ne bih se još svrstavala u isti koš s njima, ali isto tako znam koliko napredujem iz borbe u borbu. Potrebna mi je borba ili dvije da se adaptiram na UFC i sve što on nosi. U Aresu, nakon prve borbe koju sam odradila, druga je već bila moj teren, tako da će mi i u UFC-u biti vrlo važna prva borba, kad je odradim znam da ću već biti na jednom novom nivou. Smatram da brzo napredujem i prelazim na nove razine, treba mi samo malo vremena da "snimim" situaciju u UFC-u. U svakom slučaju, jedva čekam prvu borbu, a kroz godinu-dvije se definitivno vidim u TOP 10 društvu" kaže između ostalog Ivana.

Kopirati
Drag cursor here to close