Karate klub Široki Brijeg

Ivan Karačić brončani na najjačem Grand prixu u Europi

Jedan dio prve ekipe karate kluba Široki Brijeg nastupio je u Bratislavi na jednom od najjačih međunarodnih turnira u Europi.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2024. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karate klub Široki Brijeg ovog vikenda je nastupio na najvećim svjetskim smotrama, jedan dio prve ekipe karate kluba Široki Brijeg nastupio je u Bratislavi na jednom od najjačih međunarodnih turnira u Europi koji je prikupio oko 3500 natjecatelja iz 36 država, te drugi dio ekipe na lokalnom turniru u Splitu na kupu Jadrana.

Ivan Karačić nakon 4 pobjede i 1 porazom zauzeo je visoko 3. Mjesto. Iva Marić nakon 4 uvjerljive pobjede nad Ukrajinkom, Čehinjom, Slovakinjom, Dankinjom, zaustavljena je u polufinalu tijesnim porazom od Poljakinje rezultatom 1-0 koja je inače bila brončana na prethodnom Euru, za za broncu pri vodstvu od 4 - 0 nad Dankinja dobila je diskvalifikaciju diskutibilnom odlukom sudaca te zauzela visoko 5. Mjesto.

Bruno Pinjuh kao jedan od najmlađih natjecatelja u svojoj kategoriji nakon 4 pobjede nad Ukrajincem, Slovakom, Latvijcem, Slovakom, te 2 poraza od Poljaka i za broncu od Mađara zadovoljio se visokim 5. Mjestom.

Foto: Karate klub Široki Brijeg / Ivan Karačić

Valentino Slišković zaustavljen je u 3. Kolu, dok su Klara Lovrić, Matej Zeljko i Mihael Hrkać zaustavljeni u prvom kolu.

Ekipu su vodili u Slovačkoj treneri braća Marin i Goran Hrkać.

Drugi dio ekipe nastupio je na lokalnom turniru u Splitu na Kupu Jadrana. Klub je nastupio sa 16 članova te osvojili isto toliko medalja.

Zlatne medalje su osvojili Iva Slišković i Anamarija Glavina, srebrne Borna Bevanda, Matea Leko, Stipe Hrkać te Petar Hrkać, dok su brončane medalje osvojili Franjo Karačić, Marta Kordić, Lorena Ćorić, Tonćo Pavković, Iva Slišković, Anamarija Glavina, Karlo Spajić, Lea Ćorić te Ana Lovrić 2x.

Ekipu su vodili treneri Toni Hrkać, Antonija Šaravanja i Anamaria Skoko.

Kopirati
Drag cursor here to close