Devet medalja

Karatisti Bjelopoljca briljirali na Bosna Openu 2024

Bjelopoljac je nastupio sa svojih 22 takmičara, gdje je u izuzetno teškim kategorijama - kate i borbe osvojio devet medalja.
Sport / Ostali sportovi | 11. 03. 2024. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć kasno je u Sarajevu u organizaciji Karate kluba Champion završen jedan od najvećih karate turnira u Regiji - Bosna Open 2024 , Međunarodni turnir na kojem je nastupilo 112 klubova iz 8 država s preko 1500 takmičara.

Do ove godine ovaj turnir je nosio ime Ilidža Open, ali su se organizatori ove godine odlučili za promjenu imena s obzirom na to da je ovaj događaj odavno premašio lokalni nivo te se pozicionirao kao jedan od najvećih karate događaja na ovom dijelu Europe.

Bjelopoljac je nastupio sa svojih 22 takmičara, gdje je u izuzetno teškim kategorijama - kate i borbe osvojio devet medalja.
Tako su srebrne medalje osvojili Dinn Kevro, Amar Kurtović, Lajla Begić i Nadija Cokoja. Brončani su bili Lejla Mušić, Amin Kurtović, Admel Kurtović, Sumea Šabić i Sara Tipura.

Po povratku iz Sarajeva, članovi ovog kluba su se zahvalili sponzoru, firmi ZASA D.O.O . Mostar na podršci koju ovaj klub ima pri odlasku i nastupu svojih takmičara na turnirima u BiH i Regiji , kao i medijima koji prate nastupe i takmičarske aktivnosti Karate kluba Bjelopoljac.

Kopirati
Drag cursor here to close