Đoković i ekipa

Pjesma "Veseli se srpski rode" na Davis Cupu: Burne reakcije u regiji

Đoković i suigrači su se za izlazak na teren nabrijavali još jednom srpskom pjesmom koja izaziva užasna sjećanja susjeda te zemlje.
Sport / Ostali sportovi | 24. 11. 2023. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjesma "Veseli se srpski rode", uz pratnju koje je Novak Đoković izveo reprezentaciju Srbije na teren u završnici Davis Cupa u Malagi, izazvala je burne reakcije na Kosovu i u Crnoj Gori.

Naime, spomenuta pjesma svojata dijelove tih država stihovima "Nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije".

Slijedile su ogorčene reakcije, prenosi Index.hr

"Sramite se, organizatori Davis Cupa! Na ceremoniji vam svira pjesma koja poziva na srpsku aneksiju Crne Gore i Kosova! Đoković nastavlja promovirati svoju rusko-srpsku nacionalističku agendu!" napisao je na Twitteru crnogorski političar Ljubomir Filipović.

Kos Data također je reagirala: "Reprezentacije Srbije predvođena Đokovićem na Davis Cupu predstavljena je srpskom pjesmom koja poziva na aneksiju Kosova. Ta pjesma je popularna među srpskim ultranacionalistima".

Isti izvor javio se i nakon pobjede Srbije nad Velikom Britanijom:

"Pjesma koja poziva na srpsku aneksiju Kosova puštena je s razglasa i nakon meča. Napominjemo da se Davis Cup održava u Španjolskoj, državi koja ne priznanje neovisnost Kosova".

Đoković i suigrači su se za izlazak na teren nabrijavali još jednom srpskom pjesmom koja izaziva užasna sjećanja susjeda te zemlje.

Lupajući u zidove svlačionice pjevali su "Marš na Drinu", koja je bila zaštitni znak srpskim vojnim i paravojnim postrojbama tijekom agresije Srbije na Hrvatsku i BiH.

@sportal.rs Ajdeee! Počeo je susret između Srbije i Velike Britanije, prvi na teren je izašao naš Miomir Kecmanović i odmeriće snage sa Drejperom! Kao i uvek, pre izlaska na teren, naši teniseri otpevali su “Marš na Drinu”, pesmu koja ih motiviše i daje im snagu! #sportal #tenis #srbija #sport #video #daviscup #viral #fy #fyp #novakdjokovic original sound - Sportal Srbija
Kopirati
Drag cursor here to close