Predstavnik Europe

Iron Puki nakon WBA konvencije u Orlandu: Morate biti ponosni kada ste u društvu takvih legendi

Konvenciju su uveličala brojna imena koja su obilježila povijest boksačkog sporta, a čast da nazoči je imao je i najbolji bh. boksač Iron Puki, koji je dobio poziv kao predstavnik Europe i aktualni prvak.
Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2022. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni boksač Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, obratio se novinarima na konferenciji za medije nakon povratka s WBA konvencije iz Orlanda.

Američki grad je od 11. do 14. prosinca bio domaćin WBA konvencije u čast 100 godina postojanja ove elitne boksačke organizacije.

Konvenciju su uveličala brojna imena koja su obilježila povijest boksačkog sporta, a čast da nazoči je imao je i najbolji bh. boksač Iron Puki, koji je dobio poziv kao predstavnik Europe i aktualni prvak.

Foto: PR / Najbolji bosanskohercegovački profesionalni boksač Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, obratio se novinarima

"U Orlandu na WBA konvenciji bio sam na poziv predsjednika Gilberta Mendoze. Odazvao sam se kao aktualni prvak Europe. Konvencija je trajala od 11. do 14. prosinca i imao sam priliku da se družim s najvećim imenima ovog sporta. Bio sam tu jedini aktualni WBA prvak od svih aktualnih regionalnih prvaka te tako na najbolji mogući način sam predstavio sebe i BiH na elitnoj smotri", rekao je Puki medijima.

Bh. boksač je objasnio što se događalo u Orlandu te je dodao da je tu bilo i borbi tijekom prvog dana.

"WBA je najstarija boksačka organizacija i slavi 100 godina postojanja. Tu su bili pozvani najbolji borci. Prvog dana je bio organiziran i boksački event u čast konvencije. Bilo je sedam ili osam borbi, od toga nekoliko i za titulu", dodaje Puki.

Foto: PR / Bh. boksač je objasnio što se događalo u Orlandu te je dodao da je tu bilo i borbi tijekom prvog dana.

Bh. borcu se ostvarila velika želja, a to je da upozna i stekne prijateljstvo s nekolicinom legendi ovog sporta poput Evandera Holyfielda.

"Ono što je bitno naglasiti jeste koliko je istaknutih imena bilo tu. Čast mi je bilo upoznati predsjednika WBA Gilberto Mendoza. Ujutro sjedim s Dmitrijem Bivolom, koji je svjetski prvak i pobijedio je Canela Alvareza, sjednem da gledam Svjetsko prvenstvo s Holyfieldom i Bernardom Hopkinsom... S trenerom Ismail Salasom sam proveo nekoliko sati razgovarali smo, ali i pogledali nekoliko mojih mečeva. Nakon toga Salas mi je rekao da sam veliki potencijal i pozvao me u njegov kamp u Las Vegas. Posebna čast mi je bila upoznati Don Kinga, koji je svojevremeno bio promotor Muhammadu Aliju, Mikeu Tysonu... U društvu takvih ljudi morate biti sretni i ponosni da vas neko pozove na takav događaj", dodao je bh. boksač koji se zahvalio svojim sponzorima i prijateljima, ali i bh. dijaspori za podršku koja mu mnogo znači.

Podsjetimo, naš bokser je 8. oktobra ove godine osvojio WBA europsku titulu u Berlinu protiv Ukrajinca Romana Golovaščenka prekidom u drugoj rundi. Osim WBA titule, Iron Puki je u ovoj godini osvojio i IBO europsku titulu.

Kopirati
Drag cursor here to close