Talentirani Shang Juncheng

Favoriti idu dalje, jedan Kinez u drugom kolu

"Rekao bih da sam iznenađen brzinom, kako je sve došlo tako brzo. U isto vrijeme, mislim da se sav naporan rad mog tima i mene isplatio", reći će Shang Juncheng.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2023. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlogodišnji finalist, ruski tenisač Daniil Medvedev je bez većih problema preskočio prvu prepreku na ovogodišnjem Australian Openu. Cijeli meč je trajao sat i 36 minuta, Medvedev je svom protivniku Marcosu Gironu prepustio tri gema. Jedan u drugom, dva u trećem setu.

Opet, Medvedev je u svom stilu na 29 winnera dodao i 23 neforsirane pogreške, dok je realizacija break lopti bila 54 posto (7/13). Velikih iznenađenja kod tenisača prvog dana nije bilo. Stefanos Tsitsipas je prošao Francuza Quentina Halysa 6-3, 6-4, 7-6(6).

Britanac Edmund nije stvorio neke probleme Sinneru koji je ispustio četiri gema. Za razliku od njih, Frances Tiafoe je dosta posla u meču kontra Daniela Altmaiera iz Njemačke.

Altmaier je dobio treći set nakon što je gubio 3-5, dok je u tie breaku četvrtog ispustio 3-0 i 4-2. U problemima je bio i Felix Auger Aliassime koji je prespavao prvi set. U drugom i trećem je ispuštao po break prednosti ali se provlačio kroz tie break, nakon čega je Vasek Pospisil potpuno u četvrtom.

Priča dana je ipak mladi Kinez Shang Juncheng koji ima samo 17 godina i prošao je prvo kolo na jednom Grand Slam turniru.
Prvi iz ove zemlje koji je to napravio. On je u prvom kolu bio bolji od Nijemca Oscara Ottea 6-2, 6-4, 6-7(2), 7-5.

Mladi tenisač je pokazao određenu snagu, s obzirom na to da nije potonuo nakon dvije propuštene meč lopte kod 5-4 u četvrtom setu. Prvi je sa 17 godina koji je prošao na ovom turniru nakon Alcaraza prošle godine.

"Rekao bih da sam iznenađen brzinom, kako je sve došlo tako brzo. U isto vrijeme, mislim da se sav naporan rad mog tima i mene isplatio. Nisam ništa drugo nego uzbuđen zbog onoga što slijedi. Nakon što sam ovo čuo, mislim da je to prilično veliko postignuće. Ugledati se na Carlosa... on je najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku. Samo gledanje njega kako igra na terenu me stvarno inspirira, inspirira mlade igrače", priznao je mladi Shang Juncheng.

Kopirati
Drag cursor here to close