3. mostarski polumaraton

Hvala

Trčali su najviše protiv sebe i za sebe. Pobijedili su sebe i za sebe. Svi su oni pobjednici, bez obzira na istrčano vrijeme i ukupni poredak.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2019. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hvala ti, iznenadi me jedan momak koji se nađe pored mene u trenutku dok sam se uspravio nakon fotografiranja još jedne skupine trkača koji su ulazili u cilj. Hvala, začudih se. Na čemu? Ma na svemu, reče momak i u prolazu odahnu kao da mu je s leđa pao teški teret. Tek sam tada pretpostavio kako je to jedan od organizatora Mostarskog polumaratona, ljudi koji su ovim sportskim događajem našem gradu donijeli dašak toliko sanjanog, a nikada dosanjanog, ''svjetskog''.

Foto: Bljesak.info / Hvala sudionicima utrke

Hej, čovječe, hvala vama na svemu ovome, ipak sam uspio da mu kažem u svoj onoj gužvi iza cilja. Sada još možda i ne svjestan koliko Mostaru znači jedan ovakav sportski događaj. Tu iza cilja, bilo je trkača, volontera, mažoretkinja, gledatelja, bilo je toliko pozitivne energije i vjerujem olakšanja, kod ove ekipe organizatora vizionara, nakon odlično odrađenog posla ...

Foto: Bljesak.info / Hvala širokim novim ulicama
Foto: Bljesak.info / Hvala predivnom vremenu
Foto: Bljesak.info / Hvala: Aplauz podrške za trkače

Jutros u devet sati iz Vojna krenulo je oko šest stotina trkača Mostaraca, Hercegovaca, Bosanaca i njihovih gostiju iz susjednih država, na polumaraton u dužini od 21,5 kilometar ulicama Mostara do cilja koji se nalazio ispred Mepas Malla.

Ovo je već treći put da se slična manifestacija organizira i događa u Mostaru. Ponosni smo što kao portal i novinski medij imamo mogućnost da pomažemo ovu malu ali vrijednu ekipu organizatora koja Mostaru donosi već treću godinu veliku pozitivnu energiju i mnoštvo sportskih prijatelja u naš grad. Nakon što smo tijekom utrke, u cilju i iza njega vidjeli toliko lijepih stvari, vjerujemo kako će Mostarski polumaraton trajati godinama.

Unatoč naporu, prolivenom znoju i utrošenoj energiji, trkači nisu krili zadovoljstvo i osmijeh ulaskom u cilj. Trčali su najviše protiv sebe i za sebe. Pobijedili su sebe i za sebe. Svi su oni pobjednici, bez obzira na istrčano vrijeme i ukupni poredak. I organizatori, policija, volonteri, dežurno medicinsko osoblje Doma zdravlja Mostar, vatrogasci .. svi su uradili odličan posao. Hvala i Mostarcima, svima onima koji su se zatekli u gradu dok su mnoge ulice bile zatvorene za promet automobilima. Hvala im na strpljivosti i razumijevanju. Bilo je zanemarivo i onih koji su prigovarali, ali hvala i njima. Mnogo ih je manje nego prve dvije godine.

Foto: Bljesak.info / Hvala na obiteljskoj podršci
Foto: Bljesak.info / Hvala na živopisnim ulascima u cilj
Foto: Bljesak.info / Hvala

Za one s viškom vremena, tu je i galerija fotografija u kojoj možete pogledati mnoštvo trkača na ulicama Mostara.

 
Kopirati
Drag cursor here to close