Mostar Run Weekend

Trkači će kroz polumaraton upoznati znamenitosti Mostara

Organizatori ističu širu društvenu odgovornost same organizacije i potiču građane da se prijave i sudjeluju u nekoj od utrka preko službene web stranice.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2019. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će biti domaćin sportsko-rekreativne manifestacije 22. i 23. ožujka koja će okupiti preko 1500 sudionika na tri različite utrke.

Centralni događaj svakako je „ 3. Mostarski polumaraton“ koji se ove godine trči na certificiranoj i priznatoj stazi od  „Atletskog saveza BIH“ i „Međunarodne atletske federacije“. Sama staza polumaratona svojom trasom pokušati će trkačima najbolje predstaviti Mostar te prolazi preko 6 gradskih mostova prateći znamenitosti grada i na taj način je spoj kulturnih, prirodnih i turističkih obilježja grada na Neretvi.

Druga utrka u sklopu ove manifestacije je utrka građana u dužini od 4km koja je humanitarnog karaktera s ciljem promicanja važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv „dijabetesa“ te će sav doprinos od prijava ove utrke ići udruzi dijabetičara HNŽ „Insula“. Utrka je prvenstveno namijenjena studentima, srednjoškolcima, i svim građanima koji žele podržati sami projekt.

Treća utrka u sklopu manifestacije je „Meggle Max Junior utrka za djecu“ u dužini od 1km s ciljem razvijanja pozitivnih navika za tjelesnim vježbanjem kod djece.  Pored utrka u sklopu programa održat će se i stručna konferencija iz oblasti trčanja koja ce biti edukativnog karaktera. 

Organizatori ističu širu društvenu odgovornost same organizacije i potiču građane da se prijave i sudjeluju u nekoj od utrka preko službene web stranice: www.kinezis.ba  ili pak da uz samu stazu utrke podrže trkače.

Kopirati
Drag cursor here to close