Pohvalio organizaciju

Kenijac Samuel Naibei Kiplimo pobjednik 3. Mostarskog polumaratona

Kenijac Samuel Naibei Kiplimo 3. Mostarski polumaraton istrčao je za 1.08.27.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2019. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samuel Naibei Kiplimo pobjednik je 3. Mostarskog polumaratona koji je u subotu održan u gradu na Neretvi.

On je polumaraton istrčao za  1.08.27.

''Želim čestitati organizatorima na zaista odličnoj organizaciji. Nismo se borili za vodu jer je bila postavljena na punktove kako treba, policija je savršeno osiguravala prolaz nama trkačima, tako da je sve bilo odlično. Ja se osjećam izvrsno i čestitam svim sudionicima'', rekao je za Bljesak.info Kiplimo.

Foto: Bljesak.info / 3. Mostarski polumaraton

Drugo mjesto pripalo je Milanu Mitroviću iz Srbije.

''Staza je bila veoma teška, vjetar je uz Neretvu puhao jako i u prsa, pa je bilo baš teško. Išao sam na rezultat jer me sljedeći tjedan očekuje jaka utrka u Bugarskoj, gdje nastupa trkačka elita. Prvi put sam u Mostaru, prelijepo je bilo, i grad i ljudi, nije bilo problema oko bilo čega. Čestitke organizatoru, jer je veoma teško nešto ovako organizirati'', rekao je za Bljesak.info Mitrović.

Foto: Bljesak.info /  3. Mostarski polumaraton

Treće mjesto pripalo je Srđanu Samardžiću.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Olivera Jevtić iz Srbije, drugo mjesto osvojila je Lucija Kimani iz BiH dok je kao treća završila Jelena Kosić također iz BiH. 

''Ovo je moj prvi nastup u Mostaru, prvi put sam ovdje. Poslije pauze zbog ozlijede nakon mjesec dana ovo mi je prva utrka. Ovdje sam htjela istrčati pola staze od maratona koja me očekuje 5. svibnja u Pragu gdje ću pokušati juriti normu za Svjetsko prvenstvo. Jako sam zadovoljna jer sam jako umorna, a staza je zahtjevna jer ima puno uspona, ali dobar je trening za one koji se spremaju za maratone'', rekla je za Bljesak.info Jevtić.

Foto: Bljesak.info /  3. Mostarski polumaraton

Inače, veliki broj trkača sudjelovao je na 3. Mostarskom polumaratonu koji se ovoga vikenda održao u gradu na Neretvi. Radi se o značanoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji koja je okupila 1.200 sudionika na tri različite utrke.

Pored glavne utrke, druga utrka u sklopu ove manifestacije je utrka građana u dužini od četiri km koja je humanitarnog karaktera s ciljem promicanja važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv dijabetesa te će sav doprinos od prijava ove utrke ići udruzi dijabetičara HNŽ ''Insula''. Utrka je prvenstveno namijenjena studentima, srednjoškolcima, i svim građanima koji žele podržati sami projekt. 

Foto: Bljesak.info /  3. Mostarski polumaraton

Treća utrka u sklopu manifestacije je ''Meggle Max Junior utrka za djecu'' u dužini od 1 km s ciljem razvijanja pozitivnih navika za tjelesnim vježbanjem kod djece. Pored utrka u sklopu programa održat će se i stručna konferencija iz oblasti trčanja koja ce biti edukativnog karaktera.

Kopirati
Drag cursor here to close