Mostar Run Weekend

4k: Humanitarna strana Mostarskog polumaratona

Trčanje bez diskriminacije - HT ERONET Humanitarna utrka 4K
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2020. u 06:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

21.03.2020. u sklopu „Mostar Run Weekenda“ održati će se ''HT ERONET Humanitarna utrka 4K''. Na ovaj će način organizacija Mostarskog polumaratona obilježiti ''Međunarodni dan osoba s Down sindromom''.

Pored senzibiliziranja javnosti za važnost inkluzije osoba s Down sindromom u život društvene zajednice, ova utrka ima za cilj prikupiti sredstva uz pomoć kojih će se organizirati sportsko rekreativne aktivnosti članova ''Udruge za Down sindrom Mostar''.

Pod sloganom ''TRČANJE BEZ DISKRIMINACIJE'' organizatori također žele ukazati na važnost tjelesne aktivnosti svih dobnih kategorija društva bez obzira na sve druge posebnosti.

Kretanje kao urođena ljudska potreba i treba biti dostupno svima, a trčanje kao prirodni oblik gibanja i jedna od najraširenijih sportsko rekreativnih aktivnosti u svijetu je idealna aktivnost bez granica.

Organizatori nadodaju kako u Europi trenutno trči više od 50 milijuna rekreativnih trkača koji kroz trčanje zadovoljavaju svoju potrebu za kretanjem i na taj način brinu o svom zdravlju. Svakako jedan od ciljeva ove utrke je potaknuti što više studenata, srednjoškolaca, radno aktivnih i starijih osoba da se krenu baviti trčanjem.

Sama dužina utrke od četiri kilometra sa relativno ravnom stazom koja prolazi užim centrom grada prilagođena je početnicima. Također vrijeme od 60 minuta kroz koje natjecatelji trebaju prijeći stazu omogućuje sudjelovanje i onima koji u utrci žele sudjelovati kroz šetnju.

Prijavi se i ti na LINKU pokreni svoju ekipu i budi dio ''Mostar Run Weekenda 2020''

Manifestaciju možete pratiti putem facebooka Mostar Half marathon – polumaraton.

 Budi human, misli na svoje zdravlje i pomozi drugima sudjelujući u ''HT ERONET Humanitarna utrka građana 4K''.

Trči, šetaj, kreći se!!!

Kopirati
Drag cursor here to close