Rasplet u skupini B

Hrvatska treba dobiti Argentinu, Italija Švedsku

"Argentina je dobra reprezentacija i očekujem težak meč, ali nadam se pobjedi i prolasku skupine", kaže Vedran Martić, izbornik Davis Cupa reprezentacije Hrvatske.
Sport / Ostali sportovi | 17. 09. 2022. u 01:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dva odigrana kola na turnirima završnice Svjetske skupine Davis Cupa, imamo šest reprezentacija koje imaju po dvije pobjede. To su Italija u skupini A, Kanada u skupini B, Australija, Njemačka (C) te USA i Nizozemska iz posljednje četvrte skupine D.

U Bologni je Italija povela s nedostižnih 2-0 već nakon pojedinačnih susreta. Prvi bod domaćinima osigurao je Matteo Berrettini uvjerljivom 6-2, 6-3 pobjedom protiv Sebastiana Baeza, da bi potom Jannik Sinner nadigrao Francisca Cerundola sa 7-5, 1-6, 6-3. Na konačnih 2-1 smanjili su Maximo Gonzalez i Horacio Zeballos 7-5, 2-6, 6-3 pobjedom protiv Simonea Bolellija i Fabija Fogninija.Domaća reprezentacija ima omjer pobjeda i poraza 2-0, a Argentina 0-2. Hrvatska i Švedska su na po 1-1.

Hrvatska će u Bologni igrati još protiv Argentine u subotu te joj za drugo mjesto koje vodi u Malagu treba pobjeda, ali i pobjeda Italije protiv Švedske u nedjelju.

"Argentina je dobra reprezentacija i očekujem težak meč, ali nadam se pobjedi i prolasku skupine. Oni su jako su dobri. Diego Schwartzman je bio u top deset, a sada je među 20 najboljih tenisača. Sebastian Baez je jedan mladi tenisač koji je osvojio ATP u Estorilu. I imaju jako dobar par koji je dobro uigran sa Zeballosom", procijenio je suparnike Hrvatske izbornik Vedran Martić.

U susretu 2. kola skupine C Davis Cupa tenisača Njemačka je u Hamburgu svladala Belgiju s 2-1, a takvim raspletom poznato je kako će iz ove skupine na završnicu u Malagu koja će se igrati krajem studenoga Njemačka i Australija.Njemačka i Australija osigurale su prva dva mjesta u skupini s po dvije pobjede u prva dva nastupa te će u nedjelju u međusobnom ogledu odlučivati o prvom mjestu, dok su Belgija i Francuska s po dva poraza ostale bez izgleda za prolazak dalje.

Nizozemska je u Glasgowu bila bolja od Velike Britanije. Drugi, presudni bod su osvojili Wesley Koolhof i Matwe Middelkoop. Oni su u tri seta savladala Andyja Murraya i Salisburyja 7-6(0), 6-7(6), 6-3. Ovim porazom Velike Britanije je ostala bez plasmana na završni turnir. Sjajan meč su odigrali Španjolska i Kanada. Kanađani su na kraju u meču parova slavili 2-1. Auger - Aliassime i Pospisil su izborili taj bod.

Kopirati
Drag cursor here to close