Završnica Davis Cupa

Porazi Hrvatske i Srbije prvog dana

"Šteta, jer da sam samo izdržao tih nekoliko uvodnih gemova u drugom setu vjerojatno bi sve na kraju bilo drugačije. No, on je Top 10 tenisač i znao sam da sebi ne smijem dozvoliti takve male propuste kroz meč", rekao je Ćorić nakon poraza.
Sport / Ostali sportovi | 15. 09. 2022. u 01:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bologni, Valenciji, Hamburgu i Glasgow počeli su turnir prvog kruga završnice Svjetske skupine Davis Cupa za ovu sezonu.
Hrvatska koja je prošle godine igrala finale, oslabljena neigranjem Marina Čilića je poražena od Italije 3:0. Lorenzo Musetti nije imao nikakvih problema, Borna Gojo je osvojio šest gemova, završilo je 6-4, 6-2. Drugi Borna, Ćorić je dobio prvi set Matteu Berrettinu, ali je onda u naredna dva uhvatio tri gema. Na kraju su Bolelli i Fognini uspjeli savladati jedan od najboljih parovih svijeta, Mektića i Pavića 3-6, 7-5, 7-6(3).

"Odlično sam počeo meč. Osjećao sam se jako dobro i šteta zbog tog početka drugog seta kada se on uspio izvući iz rupe u kojoj je bio. Šteta, jer da sam samo izdržao tih nekoliko uvodnih gemova u drugom setu vjerojatno bi sve na kraju bilo drugačije. No, on je Top 10 tenisač i znao sam da sebi ne smijem dozvoliti takve male propuste kroz meč", rekao je Ćorić nakon poraza.

U skupini C, kojoj je domaćin Hamburg, Njemačka je pobijedila Francusku s 2-1. Nakon pojedinačnih mečeva rezultat je bio 1-1. Prvo je domaći igrač Jan-Lennard Struff svladao Benjamina Bonzija 6-4, 2-6, 7-5, ali je Francuze vratio u igru Adrian Mannarino koji je bio bolji od Oscara Ottea 6-4, 6-3.

O pobjedniku se tako odlučivalo u igri parova gdje su Nijemci Tim Puetz i Kevin Krawietz sa 6-2, 3-6, 7-6(1) svladali Nicolasa Mahuta i Arthura Rinderknecha. U ovoj skupini je dan ranije Australija s 3-0 pobijedila Belgiju.

U skupini B, u Valenciji, Španjolska je dobila oba pojedinačna meča protiv Srbije čime je osigurala pobjedu i prije igre parova. Albert Ramos-Vinolas je nakon preokreta svladao Lasla Đerea 2-6, 7-6(5), 7-5, dok je Roberto Bautisa Agut u još jednom neizvjesnom meču pobijedio Miomira Kecmanovića 7-6(5), 7-6(5).

Dan ranije u ovoj skupini B je Kanada s 2-1 bila bolja od Južne Koreje.

Kopirati
Drag cursor here to close