Trijumf protiv Poljske

Hrvatska sjajna na otvaranju, efektan gol Horvata

Na centru se igrač Olmissuma, Matej Horvat oslobodio jednog igrača, došao do šesterca pa prodao još jedan lažnjak povaljavši golmana i još jednog igrača i onda rabonom zabio gol, Potez zbog kojeg se gleda i uživa u futsalu.
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2022. u 23:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska futsal reprezentacija je na najbolji način otvorila nastup na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj. U utakmici 1. kola skupine C, Hrvatska je u Amsterdamu savladala Poljsku 3:1. Sva četiri gola su postignuta u prvom pomalo nevjerojatnom poluvremenu. Poljska je bolja otvorila utakmicu, Luketin je imao obrane, ali je onda polako i Hrvatska počela igrati.

Nakon osam minuta igre je i prva stigla do prednosti. Na centru se igrač Olmissuma, Matej Horvat oslobodio jednog igrača, došao do šesterca pa prodao još jedan lažnjak povaljavši golmana i još jednog igrača i onda rabonom zabio gol. Potez zbog kojih se gleda futsal, gol koji će sasvim sigurno obilježiti ovaj turnir.

U trenucima inicijative Hrvatske, Poljska je poravnala. Holy je prozreo namjeru Horvata i bez većih problema je savladao Luketina. Svega 15 sekundi kasnije, Suton je pokušao iz daljine, lopta se odbila od jednog poljskog igrača i stigla do Sekulića koji je sprovodi u mrežu, Hrvatska je opet vodila. Dvije minute prije kraja prvog dijela, Jelovčić je iz mrtvog ugla pogodio za 3:1.

Nakon ovakvog prvog poluvremena malo tko je mogao očekivati da će u nastavku mreže mirovati, a upravo se to dogodilo. Ostalo je 3:1, Hrvatska je ostvarila važan trijumf u prvom nastupu na velikom takmičenju nakon šest godina pauze. U drugoj utakmici skupine Rusija je sa 7:1 dobila Slovačku, a upravo su Rusi sljedeći protivnik Hrvatske, utorak.

Kopirati
Drag cursor here to close