Počinju pripreme za Nizozemsku

Krezo objavio spisak za Europsko prvenstvo

"Trudićemo se da ostavimo što bolji dojam. Nama je svaki gol nešto novo, neki napredak u futsalu, a da ne govorim o bodovima, pa i prolasku u četvrtfinale" kaže izbornik Rezo
Sport / Ostali sportovi | 07. 01. 2022. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine će ovog mjeseca u Nizozemskoj po prvi put učestvovati na završnici Evropskog prvenstva.
Španjolska, Gruzija i Azerbejdžan su protivnici, dvije utakmice BiH će igrati protiv Španjolske i Gruzije u Groningenu, dok je duel kontra Azerbejdžana ostavljen za Amsterdam. Utakmice su na rasporedu 22. 26. i 29. januara. Dvije reprezentacije iz četiri skupine
će izboriti plasman u četvrtfinale.

"Mi ćemo voditi 16 igrača sve zajedno sa golmanima. Na okupljanju ćemo imati četiri golmana, pa ćemo dalje vidjeti. Na ovom okupljanju ćemo sada imati 16-17 igrača. Ne možemo pozvati više jer to onda nije adekvatan trening, ne može se pravo raditi sa većom grupom igrača. To je optimalno za rad. Imamo taj spisak od 25 igrača i igrači sa tog rezervnog spiska će u slučaju ne daj Bože nekih povreda uskočiti", kaže izbornik Ivo Krezo te dodaje:

"Sve vrijeme ponavljam da je ovo za nas nešto novo. Trudićemo se da ostavimo što bolji dojam. Nama je svaki gol nešto novo, neki napredak u futsalu, a da ne govorim o bodovima, pa i prolasku u četvrtfinale. Ako igrači budu fokusirani, ako u tom trenutku želja, volja i htijenje budu na nivou kvalifikacija, ne sumnjam. Znate naš mentalitet. Ne trebamo se zadovoljiti dolaskom na Evropsko prvenstvo. Sada smo na njemu i treba da igramo. Sve smo poduzeli kroz ove pripreme, okupljanja, motivaciju da se predstavimo u najboljem svjetlu", zaključio je Krezo.

Na spisku se nalaze:
Stanislav Galić (Mostar SG), Almedin Bundevica (KMF Doboj), Josip Sesar (Stuttgarter, Njemačka), Blago Gašpar (Novo Vrijeme, Hrvatska), Davor Arnautović (Salines), Srđan Ivanković (Stuttgarter, Njemačka), Bilal Jelić (Mostar SG), Marijo Aladžić (Mostar SG), Nermin Kahvedžić (Mostar SG), Anel Radmilović (Mostar SG), Josip Bošković (Vrgorac, Hrvatska), Darko Milanović (Salines), Sabahudin Petak (Sloga G. Vakuf/Uskoplje), Kristijan Pantić (Brotnjo), Senad Poračanin (GFC Sarajevo), Andrijano Dujmović (Hercegovina).

Kopirati
Drag cursor here to close