I oni se pripremaju za Euro

Radmilović: Neka se svi namuče protiv nas

"Svi će morati dobro da se pomuče ako žele da osvoje bodove protiv nas. Cilj nam je da što bolje odigramo tri utakmice u grupi i prođemo u drugu fazu takmičenja", kaže Radmilović.
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2022. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paralelno s rukometašima, svoje pripreme odrađuje i futsal reprezentativci BiH, koji za jedanaest dana igraju prvu, povijesnu
utakmicu na Europskom prvenstvu u Groningenu, protiv Španjolske. Reprezentativci su se okupili na Ilidži, glavni cilj je naravno izbjeći eventualne ozljede i probleme s koronom. Za sada je poznato kako će igrači trenirati do petka dva puta dnevno.

"Igračima bih poželio da ih zaobiđu povrede i korona, te da spremno dočekaju Europski šampionat. Prvi put smo se plasirali na veliko takmičenje i to je povijesni rezultat za nas. Idemo tamo s ciljem da odigramo svaku utakmicu najbolje što možemo, da se borimo za svaki gol i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasman u četvrtfinale.Već odavno se pripremamo za ono što nas čeka u Nizozemskoj i pratili smo igre naših protivnika u grupi. Španjolska je favorit EURA i igraju vrhunski futsal s dosta presinga. Odlično su odigrali dvije utakmice protiv Portugala koji je aktualni europski prvak i ostvarili su dvije pobjede što dosta govori o njima. Gruzija je prvi put kao i mi na EP i imaju dosta dobrih igrača porijeklom iz Brazila. Azerbejdžan također ima dosta naturaliziranih igrača, tako da nas očekuju teške utakmice" kaže izbornik Krezo.

Jedan od pet igrača aktualnog prvaka i osvajača duple krune, Mostar SG-a u redovima reprezentacije BiH ujedno i kapetan Anel Radmilović kojem je odlazak na Europsko prvenstvo mogli bismo reći kruna karijere.

"Svi smo jedva čekali da počnemo pripreme za Europski šampionat i radujemo se novom okupljanju. Očekuje nas veliko takmičenje i svima nam je cilj da se što bolje spremimo, te se nadam da ćemo svi biti zdravi i da neće biti ozljeda. Svi smo zaslužili da idemo na EURO jer smo odigrali odlične kvalifikacije. Želimo da predstavimo našu zemlju na najbolji način. Svi će morati dobro da se pomuče ako žele da osvoje bodove protiv nas. Cilj nam je da što bolje odigramo tri utakmice u grupi i prođemo u drugu fazu takmičenja", kaže Radmilović.

Kopirati
Drag cursor here to close