Bivši prvak

Hrgović dogovorio meč karijere

Dubois je svakako najjače ime Hrgovićeve karijere, u pitanju je bivši WBA prvak teške kategorije, koji je prošle godine izazvao Oleksandra Usika.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2024. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filip Hrgović borit će se 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji protiv britanskog boksača Daniela Duboisa, potvrdio je trener hrvatskog teškaša Ronnie Shields. Dubois je svakako najjače ime Hrgovićeve karijere, u pitanju je bivši WBA prvak teške kategorije, koji je prošle godine izazvao Oleksandra Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO i izgubio od Ukrajinca u devetoj rundi.

"Upravo smo saznali da će se Hrgović boriti 1. lipnja, a protivnik bi mu trebao biti Daniel Dubois. Borba će biti u Saudijskoj Arabiji", rekao je Shields, a prenosi Index.hr.

Dubois je karijeru izgradio na 22 profesionalne borbe u kojima je omjeru od 20 pobjeda i dva poraza. Jedina dva meča koja je izgubio bili su za pojaseve. Prije četiri godine nokautirao ga je Joe Joyce u meču za titulu najjačeg europskog teškaša, a potom to u Wroclawu prošle godine ponovio Usik.

Nakon poraza od prvaka, 26-godišnji britanski boksač vratio se pobjedom protiv Jarrella Millera tehničkim nokautom u prosincu prošle godine.

Hrgović ima status pričuve za okršaj između Tysona Furyja (34-0-1, 24 KO) i Oleksandra Usika (21-0, 14 KO) u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije. Ta se borba održava 18. svibnja, a potencijalna ozljeda Ukrajinca ili Britanca značila bi da Hrgović upada u jednu od najvećih borbi posljednjih 20-ak godina.

Hrgović je i u statusu prvog izazivača prema IBF ljestvici. U karijeri ima 17 pobjeda u 17 borbi. U ring nije ulazio od prosinca prošle godine kada je nokautirao Marka De Morija.

Kopirati
Drag cursor here to close