Analiza

Britanski novinar: Nitko osim Hrgovića ne misli da je on najbolji

Hrgović čeka da Usik i Fury odrade svoju borbu pa da protiv pobjednika napadne pojas prvaka.
Sport / Ostali sportovi | 07. 01. 2024. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filip Hrgović u ovom trenutku ne zna što mu slijedi u nastavku karijere. Hrvatski teškaš nadao se meču za naslov po IBF-u, no čini se da bi mogao ostati po strani nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš poslije svoje borbe za titulu. Također, činilo se da bi mogao u ring protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue. Britanac je dogovorio unosniju borbu s nekadašnjim prvakom UFC-ove teške kategorije Francisom Ngannouom.

Podsjetimo, Hrgović čeka da Usik i Fury odrade svoju borbu pa da protiv pobjednika napadne pojas prvaka. Bez obzira na ishod te borbe, teško je očekivati da će pobjednik ispoštovati obvezu prema IBF-u i boriti se s obaveznim izazivačem Hrgovićem. Najvjerojatnije će napustiti tu verziju titule svjetskog prvaka i odraditi revanš, za koji će interes biti daleko veći nego za borbu protiv hrvatskog boksača.

Tu je u priču trebao upasti Joshua. Njih dvojica borila bi se za slobodnu titulu, ali Britanac se odlučio za drugi smjer i ogled protiv Ngannoua. Hrgović je opet ostao sa strane. Analizira to i boksački portal Boxing Scene, što prenosi Index.hr.

Nitko ga ne uvrštava među najbolje

"Kad bi netko od vas zatražio da nabrojiti najbolje teškaše svijeta, Tyson Fury i Oleksandr Usik vjerojatno bi se našli na vrhu vaše liste. Netko bi mogao reći i da su to Anthony Joshua ili Joseph Parker. Bez obzira na to tko je izabran, u tom krugu nikad se ne nalazi Filip Hrgović", navodi portal i dodaje: "Ako pitate njega, on će reći da je upravo on najbolji".

"Ne bih htio biti onaj koji donosi loše vijesti, ali gotovo je nemoguće da se Hrgoviću ispuni želja", nastavlja Hans Themistode, koji potpisuje tekst. Piše i o želji Hrgovića da titulu prvaka napadne protiv Furyja ili Usika. Ne bi mu smetalo ni da to bude Joshua. "On misli da nitko ne boksa na razini na kakvoj je on", ističe se uz Hrgovićevu izjavu: "Ja sam najbolji".

Hrgović: Svakog mogu pobijediti

"To što hvali samog sebe neće ga podići na ljestvicama kod drugih. I on zna da to ne može napraviti samo riječima. Nagađa da ga kolege i navijači smatraju respektabilnim borcem, ništa više i ništa manje", dodaje se u tekstu uz zaključak s izjavom Hrgovića:

"Nisam imao priliku pokazati da sam najbolji pa bih rekao da sam među 10. Ako mene pitate, ja sam najbolji. Osjećam da svakog mogu pobijediti, ali to moram i dokazati".

Kopirati
Drag cursor here to close