Čekamo novi spektakl

VIDEO I Fury je boksao, sada Joshua ide protiv Ngannoua

Glavne zvijezde večeri su Anthony Joshua i Francis Ngannou i njihovu borbu očekuju mnogi s nestrpljenjem, posebno nakon nastupa kamerunskog "Predatora" u onom meču protiv Tysona Furyja.
Sport / Ostali sportovi | 08. 03. 2024. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada i boksačke priredbe postaju već uobičajena pojava u Saudijskoj Arabiji. Tamo organizatori nemaju problema s novcem, pa su uglavnom priredbe "napucane" imenima. Samo večeras je najavljeno u Kingdom Areni deset borbi. I da stvar bude do kraja zanimljiva. Ona koja je u centru pažnje nije borba za pojas.

Glavne zvijezde večeri su Anthony Joshua i Francis Ngannou i njihovu borbu očekuju mnogi s nestrpljenjem, posebno nakon nastupa kamerunskog "Predatora" u onom meču protiv Tysona Furyja gdje je možda mnoge ljubitelje boksa iznenadio.

Bivši dvostruki svjetski prvak je nakon poraza od Usyka savladao Jermainea Franklina Juniora, Roberta Heleniusa i Otta Wallina, upravo u istoj dvorani na istom mjestu krajem prošle godine.

"Nekada mi je izgledalo pomalo čudno, da borci iz MMA prelaze u profi boks. Nakon meča Ngannou - Fury vidio sam da određeni MMA borci mogu da boksaju. Kada sam vidio njegovu borbu s Furyjem pomislio sam: "On zna što radi, može se sam nositi." Mnogi ljudi kažu da je pobijedio u toj borbi. Borbu protiv Ngannoua ću tretirati kao da se radi o borbi za apsolutnog prvaka. To je mentalno stanje u kojemu želim biti. Ngannou je moja borba za apsolutnog prvaka. Dobri ste onoliko koliko je dobra vaša posljednja borba, on nije laka lova", poručio je Joshua.

"Mislim da još nisam šokirao svijet. Hvala svima koji su mi omogućili da se borim ovdje, pogotovo i Joshui, za ples treba dvoje. Joshua je odradio sjajan meč protiv Wallina, ali sada će imati nešto drugačijeg protivnika", kaže Kamerunac koji je dosta vremena na presici i vaganju potrošio pričajući o Tysonu Furyju.

Video: Službeno vaganje 

Od ostalih mečeva vrijedi svakako izdvojiti okršaj perolake kategorije između Rey Vargasa i Nicka Balla za WBC titulu. Mogli bi biti izuzetno zanimljivo s obzirom na to da se radi o iskusnom Vargasu s jedne strane i neporaženom Britancu, Nicku Ballu.

Israil Madrimov (9-0-1) i Magomed Kurbanov (6-1-0) suočit će se u borbi za upražnjenu WBA titulu u super velter kategoriji. U sunaslovnoj borbi večeri, Zhilei Zhang sučeljava se s Josephom Parkerom u teškoj kategoriji. Zhang ide po svoju drugu obranu privremenog WBO pojasa nakon što je postigao uzastopne pobjede nokautom protiv Joea Joycea. Kinez trijumfom može dobiti veliki meč u domovini, dok bi se Parker u slučaju pobjede vratio put prema svjetskom pojasu.

Priredba počinje u 17:00 sati, glavna borba večeri se otprilike očekuje oko 23 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close