Tragedija na ledu

Hokejaš preminuo nakon što ga je protivnički igrač zakačio klizaljkom po vratu

U jednom trenutku hokejaš protivničke ekipe Matt Petgrave je bio u duelu sa drugim igračem Nottinghama, okrenuo se i visoko podigao nogu. Nažalost previsoko, dovoljno da zakači klizaljkom Johnsona po vratu.
Sport / Ostali sportovi | 30. 10. 2023. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna tragedija se dogodila na Otoku. Hokejaš Nottingham Panthersa Adam Johnson (29) hitno je prevezen u bolnicu nakon što je pretrpio užasnu, pokazalo se smrtnu ozljedu zbog koje je utakmica morala biti prekinuta. Iz redova Nottingham Panthersa ubrzo su potvrdili smrt igrača kojem je bilo svega 29 godina.

"Adam nije bio samo izvrstan hokejaš, već i sjajan suigrač i nevjerojatna osoba pred kojom je bio čitav život. U klubu će nam užasno nedostajati i nikada ga nećemo zaboraviti", poručili su iz redova Panthersa.

Prema pisanju Daily Maila, Adam Johnson je zadobio tešku ozljedu vrata, u nesreći koja se dogodila na utakmici britanskog Challenge kupa, između britanskih prvoligaša Nottingham Panthersa i Sheffield Steelersa.

U jednom trenutku hokejaš protivničke ekipe Matt Petgrave je bio u duelu s drugim igračem Nottinghama, okrenuo se i visoko
podigao nogu. Nažalost previsoko, dovoljno da zakači klizaljkom Johnsona po vratu.

Video: Trenutak kada je stradao Adam Johnson 

Johnson se za trenutak pridigao, srušio, ali je nekako odsklizao prema klupi i svlačionici. Gledatelji, njih skoro 8.000 je ostalo zatečeno na tribinama stravičnim scenama s leda.

Nakon tragičnog događaja Petgrave se našao na udaru putem društvenih mreža. Njegovi profili zatrpani su uvredama, pa čak i prijetnjama. Za to vrijeme policija istražuje okolnosti u kojima se nesreća dogodila.

Pregledavajući snimak teško je procijeniti je li Petgrave previše podigao nogu, odnosno da li je bilo namjere ili ne.

"Šanse da se to dogodi su jedan naprama milijun. Petgrave je u šoku zbog svega što se dogodilo. Bila je to prava tragedija, ali on nije kriv. Užasno trolanje mora prestati", napisala je Tina Taylor, navijačica Panthersa. Petgrave je rođen u Torontu, a u redove Steelersa stigao je na ljeto prošle godine iz čeških Dunamo Pardubica.

Iako je Johnsonu trenutno ukazana liječnička pomoć, te je prevezen u bolnicu, nisu ga uspjeli spasiti. Njegova zaručnica Ryan Wolfe odala mu je počast putem Instagrama. Uz zajedničku fotografiju napisala je: "Moj dragi, dragi anđele. Vječno ćeš mi nedostajati, uvijek ću te voljeti."

Nakon Johnsonove smrti skupljeno je 12.000 funti pomoći za njegovu obitelj putem fondacije "GoFundMe".

Johnson je kratko vrijeme bio član Pittsburgh Penguinsa, uglavnom je igrao po nižim ligama Kanade i Amerike. Prije dolaska u Englesku, igrao je za Augsburger Pantherse u Njemačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close