Bljesak.info na hokeju

Reprezentacija koja ima svoju budućnost

Omer Mirza je turnir zaključio s 11 golova i 9 asistencija, ukupno 20 bodova, pa je među tri najbolja igrača turnira. Adnan Mlivić je šesti 6+11, dok su među dvadeset još Nikko Gaković, Dino Čordalija i Denny Miskić.
Sport / Ostali sportovi | 06. 03. 2023. u 20:23 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završilo je Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu. Treće divizije, skupine B. Prvo mjesto je osvojila reprezentacija Kyrgyzstan na poprilično uvjerljiv način. Ništa neobično jer u toj selekciji igra nekolicina igrača koji su ustvari Rusi. Poput recimo Alexandera Titova, Vladimira Nosova, Aleksandra Petrova, Vladimir Tonkikh je Kazahstanac, što je bilo vidljivo na turniru.

Imao sam prilike gledati upravo susret koji je na kraju bio presudan u borbi za prvo mjesto, Kyrgyzstan je savladao BiH 10:1. Rezultatski to izgleda vrlo uvjerljivo, iako su reprezentativci BiH ostavili dobar dojam. Nosili su i borili koliko su mogli.

I bez obzira na tu činjenicu što je upisan uvjerljiv poraz, ostao je dojam da ova hokejaška reprezentacija BiH može bolje od trenutačne Divizije III. Realno, barem jednu divizije iznad ovi momci mogu igrati. Prošle godine je juniorska reprezentacija osvojili prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu također Divizije III i nekolicina tih igrača je tu, u seniorskoj selekciji. U kombinaciji s igračima koji su igrački odrasli van BiH posložena je fina klapa koja je na kraju završila na drugom mjestu s 11 bodova, uz četiri pobjede i jedan poraz. S tim da je jedna, ona protiv Hong Konga ostvarena nakon penala.

Omer Mirza je turnir zaključio s 11 golova i 9 asistencija, ukupno 20 bodova, pa je među tri najbolja igrača turnira. Adnan Mlivić je šesti 6+11, dok su među dvadeset još Nikko Gaković, Dino Čordalija i Denny Miskić. Posebna priča u ovoj reprezentaciji su braća 17-godišnji Tarik i devet godina stariji brat, Haris Mrkva, dok je njihov otac Adnan generalni sekretar Saveza hokeja na ledu Bosne i Hercegovine. Pored seniorske, radi se s mladim selekcijama, što je izuzetno važno, jer tu su selekcije U18, U20, koje mogu biti dobar temelj za budućnost.

I nije nevažno spomenuti da su se utakmice igrale u Skenderiji nakon 39 godina. Nije dvorana bila krcata, ali je bilo nekih 700-800 gledatelja na svakoj utakmici reprezentacije BiH, pa je atmosfera bila dobra jer oni koji su bili tu očito prate i znaju hokej. Ovaj turnir bi mogao biti dobar temelj za nešto što bi moglo doći u budućnosti.

Treba pričekati i vidjeti kako će se završiti turniri u Cape Townu kada je u pitanju Divizija III, odnosno oni u Istanbulu i Madridu, Divizije II, pa onda možda naredne godine opet probati na domaćem terenu napraviti iskorak ako opet bude moguće organizirati turnir.

Kopirati
Drag cursor here to close