Šokirana Rumunka, šokiran teniski svijet

Halep pala na doping testu

Kako je priopćila Svjetska antidopinška agencija (WADA), Halep je dostavila uzorak koji je podijeljen na A i B uzorke, i u prvom je pronađen spomenuti roxadustat koji je zabranjen.
Sport / Ostali sportovi | 22. 10. 2022. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simona Halep je u karijeri osvojila 24 turnira. U listopadu 2017. godine dolazi na prvo mjesto WTA liste. Sljedeće godine osvaja prvi Grand Slam naslov u karijeri, Roland Garros, sljedeće godine i Wimbledon. Trenutačno je deveta na svijetu, međutim nakon posljednjih informacija pitanje u kojem će pravcu ići njena karijera. Jer je pala na doping testu.

Kako je priopćila Svjetska antidopinška agencija (WADA), Halep je dostavila uzorak koji je podijeljen na A i B uzorke, i u prvom je pronađen spomenuti roxadustat koji je zabranjen. Radi se o lijeku protiv anemije, koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimulira proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.
Halep je vijest o pozitivnom nalazu okarakterizirala kao "najveći šok u životu".

"Ideja kako bih varala nikada mi nije niti došla na pamet tijekom čitave karijere, to je potpuno u suprotnosti sa svim vrijednostima kojima sam učena. Suočena s ovakvom situacijom, osjećam se zbunjeno i izdano", objavila je Halep putem Twittera.

Ranije je Rumunjka objavila kako je za nju ova sezona završena, a sada ostaje za vidjeti kako će se rasplesti čitav slučaj...

Kopirati
Drag cursor here to close