Trenutačno je šesta igračica svijeta

Halep uzela Toronto i vratila se u TOP 10

Nakon ovog trijumfa, Halep je danas šesta igračica svijeta. Beatriz Hadad Maia je nastavila svoj uspon po WTA ljestvici. Iako je ostala bez naslova, finale joj je donijelo ulazak u društvo 20 najboljih na svijetu po prvi put u karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 15. 08. 2022. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simona Halep se ponovo vratila u TOP 10 društvo najboljih tenisačica svijeta.U svom četvrtom finalu velikog turnira u Torontu, Halep je u tri seta nadigrala 26-godišnju Brazilku Beatriz Hadad Maiju, koja je
proteklih tjedan dana igrala sjajno.

Kako smo se već i navikli, finale Toronta je bilo poprilično zanimljivo. Hadad Maia je povela 3-0 u prvom setu, prije nego što je Halep nanizala šest gemova zaredom. Početak drugog seta je bio sličan prvom. Opet je Brazilka krenula sa 3.0, ali je ovaj put prelomila set kada je bilo najvažnije. U četvrtom gemu.

U prva četiri gema trećeg seta, vidjeli smo tri breaka, a onda se Halep odvojila na 4-1 i tu je vrlo brzo bio kraja. Završilo je 6-3, 2-6, 6-3. Ovo je bilo 42. finale u karijeri, 24. titula, treća u Kanadi, prva u Torontu.

Nakon ovog trijumfa, Halep je danas šesta igračica svijeta. Beatriz Hadad Maia je nastavila svoj uspon po WTA ljestvici. Iako je ostala bez naslova, finale joj je donijelo ulazak u društvo 20 najboljih na svijetu po prvi put u karijeri. Brazilka će na novoj ljestvici biti na 16. mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close