4. Mostar Open 2021

Gosti iz Podgorice najbolji

"Nadamo se da ćemo i naredne godine biti okupljeni u još većem broju kako bismo promovisali karate u Mostaru i šire", kaže predsjednik kluba Adnan Pajić.
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2021. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karate Klub Bjelopoljac je protekle subote bio domaćin međunarodnog turnira u karateu "4. Mostar Open 2021", koji je okupio karatiste regiona, svih uzrasta i nivoa. Učešće na turniru uzelo je 450 takmičara iz više zemalja (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Austrije).

"Smatramo da smo organiziranjem ovog, sada već velikog, događaja opravdali očekivanja svih takmičara koji su došli u Mostar sa željom da pokažu svoje vještine i izbore titulu najboljeg takmičara u svojoj kategoriji. Ponosni smo na naš tim koji je vrijedno radio kako bi realizacija ovog događaja prošla nesmetano uprkos raznim poteškoćama s kojima se svi, kao društvo, suočavamo danas. Zahvaljujemo se svim klubovima, takmičarima i roditeljima koji su odlučili posjetiti naš turnir te tako uljepšati cijeli ovaj događaj. Također, zahvaljujemo se svim sponzorima koji su prepoznali naš potencijal i rad te odlučili pomoći pri organizaciji našeg turnira. Nadamo se da ćemo i naredne godine uspjeti opravdati očekivanja svih zainteresiranih i još jednom učiniti Mostar mjestom u kojem se okupljaju najbolji od najboljih.Čestitamo svim klubovima koji su izborili titule najboljih, svim takmičarima koji su osvojili priznanja za svoj rad i nadamo se da ćemo i naredne godine biti okupljeni u još većem broju kako bismo promovisali karate u Mostaru i šire", kaže predsjednik kluba Adnan Pajić.  

Od 40 klubova koji su nastupili na turniru, tri kluba su svojim uspjesima izborila titule najboljih i to:

1. mjesto osvojio je karate klub "Budućnost" Podgorica, Crna Gora
2. mjesto osvojio je karate klub "Master" Bugojno, BiH
3. mjesto osvojio je karate klub "Široki Brijeg" Široki Brijeg, BiH

Kopirati
Drag cursor here to close