Nije malo

Goran traži 2,4 milijuna eura koje je Tatjana posudila s računa u Monacu

Goran je optužio Tatjanu da je tijekom gotovo šest godina, točnije od rujna 2015. do travnja 2021. godine, povukla iznos od 2.9 milijuna eura s njihovog zajedničkog računa u različitim valutama.
Sport / Ostali sportovi | 21. 10. 2023. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umirovljeni tenisač Goran Ivanišević (52) optužio je svoju bivšu suprugu Tatjanu Dragović (45) da je povukla iznos od 2.9 milijuna eura s njihovog zajedničkog računa, prenosi Nacional.

Ivanišević je 13. siječnja 2023. godine podnio tužbu protiv Tatjane zbog duga koji treba isplatiti. Goran je optužio Tatjanu
da je tijekom gotovo šest godina, točnije od rujna 2015. do travnja 2021. godine, povukla iznos od 2.9 milijuna eura s njihovog zajedničkog računa u različitim valutama. 

"Pozajmice su vršene sa zajedničkog računa u Monte Carlu te s njegovog računa u Zagrebačkoj banci. Tatjana Dragović se obvezala cijeli iznos vratiti do kraja 2021. godine, prema svojim mogućnostima. Međutim, Tatjana Dragović je do 8. ožujka 2021. vratila 454.538 eura", stoji u spomenutoj tužbi.

 

Prema spomenutom mediju, Ivanišević je priložio Excel tablicu, potvrdu o prometu na računima otvorenima u bankama u Monte Carlu i Zagrebačkoj banci, te ispis WhatsApp poruka kao dokaz svog zahtjeva.

Budući da njegova bivša supruga nije vratila posuđeni novac, Goran putem sudskog postupka zahtijeva vraćanje tog iznosa uz kamate, kako stoji u tužbi.

Također, on predlaže sudu da izda privremenu mjeru osiguranja naplate kao dodatnu pravnu zaštitu.

U svom zahtjevu za tom mjerom, Ivanišević upozorava da postoji opasnost od toga da njegova bivša supruga proda svoju imovinu ili je prikrije, što bi značajno otežalo naplatu njegove tražbine.

U tužbi dodaje da će privremenom mjerom Tatjana Dragović pretrpjeti "samo neznatnu štetu".

Privremena mjera bi značila zabranu Tatjani Dragović da prodaje ili opterećuje svoje nekretnine i pokretnine. Osim toga, blokirao bi se njen bankovni račun, kako je navedeno u tužbi od 13. siječnja ove godine.

"Opasnost postoji već zbog činjenice da se radi o višemilijunskom iznosu. Odnosi su poremećeni i tužena Tatjana Dragović bi mogla odmah otuđiti ili opteretiti svoju imovinu i tako onemogućiti naplatu tražbine", stoji u prijedlogu iz siječnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close