Goran o suradnji sa Novakom

Ivanišević: Uvijek sam ja kriv za sve

"Nesreća je što se samo pobjede broje. Finale ne valja, kao da nisi niti došao na turnir", reći će Goran
Sport / Ostali sportovi | 15. 10. 2023. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković nakon US Opena pauzira. Iako je planirao igrati u Šangaju odustao je od ovog turnira. Prema najavama za sada je
sigurno da će nastupiti u Bercyju i naravno završnom turniru osam najboljih u Torinu.

Novakov predah od turnira znači i malu pauzu za njegovog trenera Gorana Ivaniševića. Ivanišević se pojavio na jednom panelu u Zagrebu gdje je opet govorio o svom odnosu koji ima s Novakom Đokovićem.

"To ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisača svih vremena i jednog od najboljih sportaša ikad. Nesreća je što se samo pobjede broje. Finale ne valja, kao da nisi niti došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvijek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom“, rekao je Ivanišević pa nastavio:

„Meni je lakše jer dolazim s ovih prostora. Razumijem mnogo stvari koje će napraviti i unaprijed sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener trebam da budem smireniji i staloženiji.“

Za kraj Ivanišević je usporedio razlike između toga kako je biti igrač, a kako trener.

"Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam van terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Nitko nije vjerovao da ja mogu da postanem dobar trener. Ego treba znati zakopati, ti više nisi važan. Važan je igrač. Nije lako njega motivirati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo se puta ne slažemo, ali dobra je stvar da se i sporječkamo na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj posao se jedino može raditi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvijek prisutan, ne možeš da ga radiš", završio je Ivanišević.

Kopirati
Drag cursor here to close