Što će sud reći?

Golden boy pod optužbom za seksulano zlostavljanje

Sada se pojavila informacija kako je popularni "Golden boy" optužen za za seksualno zlostavljanje. Radi se o dva slučaja koja datiraju iz 2020. godine. Prema informacijama ESPN-a, optužnicu je pokrenula bivša zaposlenica Casa Mexico
Sport / Ostali sportovi | 22. 04. 2022. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oscar De La Hoya je jedan od najvećih koje je svijet boksa upoznao. U profesionalnoj karijeri upisao 39 pobjeda i šest poraza, a borio se protiv svih najboljih i najvećih boksača svoje generacije. Osim što je bio jedan od najboljih, bio je svakako i jedan od najpopularnijih boksača. Još pred kraj karijere, Oscar je pokrenuo promotorsku kuću "Golden Boy Boxing", koja već gotovo 20 godine egzistira kao jedna od najvećih u ovom poslu.

Jedno vrijeme se pričalo o mogućem povratku u ring, Oscara De La Hoye, ali od toga nije bilo ništa. Sada se pojavila informacija kako je popularni "Golden boy" optužen za za seksualno zlostavljanje. Radi se o dva slučaja koja datiraju iz 2020. godine.Prema informacijama ESPN-a, optužnicu je pokrenula bivša zaposlenica Casa Mexico, tvrtke koja se bavi proizvodnjom tekile, a koja se s De La Hoyom susrela spomenute godine na dva događanja pod organizacijom njezina poslodavca.

Taj prvi slučaj se prema tvrdnjima bivše uposlenice dogodio ožujka 2020. godine, kad je Casa Mexico organizirala posjet svom proizvodnom pogonu u Meksiku. Otkrila je kako joj je De La Hoya usred noći kucao na vrata hotelske sobe te ga je, kad je otvorila vrata, vidjela hlača spuštenih do koljena. Navodno, Oscar nije odustajao, ali ga je pomenuta djevojka uspjela izbaciti iz kreveta te otpratiti u njegovu sobu.

Također, rekla je kako se De La Hoya idućeg jutra nije pojavio na dogovoru o obilasku proizvodnje, nakon čega je otišla u njegovu sobu te ga probudila, što je rezultiralo prisilnim pokušajem stupanja u seksualni odnos.

Drugi slučaj dogodio se u Los Angelesu, kad se našla na poslovnoj večeri u restoranu, kojoj je prisustvovao i De La Hoya, nakon čega su završili na druženju u njegovoj kući. Kako piše ESPN, identiten ženske osobe je za sada nepoznat, dok je Oscar izjavio kako ne želi komentirati takve navode te kako će njegov pravni tim dokazati njegovu nevinost.

Kopirati
Drag cursor here to close