Dva tabora u sukobu

Spriječen fizički obračun pred hotelom u kojem je Đoković

Srpski navijači, koji na pravoslavni Božić posebno zdušno bdiju pred zgradom u kojoj je "zatočen" njihov idol, na ovo su se razljutili i krenuli prema onima koji su nosili transparente. Fizički obračun spriječila je policija.
Sport / Ostali sportovi | 07. 01. 2022. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbio je sukob ispred prihvatilišta u Melbourneu u kojem se jučer Novak Đoković pridružio desecima migranata. Njih australske vlasti drže unutra već godinama, nakon što su im odbijeni zahtjevi za azil.

Zato već dugo ispred derutnog hotela prosvjeduju pristalice migranata, koji na fasadi objekta pišu o nehumanim uvjetima i postupanju prema onima koji su unutra.

Nakon što je dolazak Novaka Đokovića u derutni hotel u kojem su zaboravljeni ljudi na njega skrenuo pažnju cijelog svijeta te pred objekt doveo brojne srpske navijače, pristalice migranata su se naljutili.

Pred hotelom su se pojavili s transparentima "Izbjeglice su dobrodošle, Đoković nije" "Đokoviću odjebi, oslobodite izbeglice" i "Hoćete li zaboraviti naše prijatelje kada Đoković ode svojim privatnim avionom?"

Foto: Twitter / Policija spriječila fizički sukob pristalica migranata i Novaka u Melbourneu

Srpski navijači, koji na pravoslavni Božić posebno zdušno bdiju pred zgradom u kojoj je "zatočen" njihov idol, na ovo su se razljutili i krenuli prema onima koji su nosili transparente, prenosi Index.hr. Fizički obračun spriječila je policija.

"Đokovićevi fanovi su na lijevoj, a borci za prava izbjeglica na desnoj strani. Jedan Đokovićev obožavatelj mi je upravo rekao: 'Osjećam se kao velika neznalica. Došao sam ovdje zbog Đokovića, pa saznao da su oni ovdje zatočeni već devet godina. To je tako pogrešno'", javlja reporterka te dodaje: "Borci za prava izbjeglica popeli su se na nadstrešnicu azila i viču: 'Pustite ih van!' Jedan od izbjeglih na prozoru iznad njih pokazuje devet prstiju, kao broj godina koliko je unutra. Đokovićevi fanovi za to vrijeme plešu na cesti. Tako su zaustavili promet.

Podsjećamo, Đoković je jučer prebačen u karantenski smještaj dok čeka odluku suda australske države Viktorije na žalbu koju su njegovi odvjetnici podnijeli zbog odbijanja Đokovićevog zahtjeva za vizu te njegove deportacije iz zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close