Bio na mitingu povodom godišnjice aneksije Krima

FINA suspendirala Rylova

Rus je kažnjen jer je nazočio mitingu na stadionu Lužnjiki 8. ožujka, povodom godišnjice aneksije Krima, na kojem je glavni govornik bio Vladimir Putin, predsjednik Rusije.
Sport / Ostali sportovi | 22. 04. 2022. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Evgeny Rylov osvajač zlatnih medalja sa posljednjih igara u Tokyu na 100 i 200 leđno, suspendiran je sa svih plivačkih takmičenja
odlukom Svjetske plivačke federacije (FINA) na devet mjeseci.Prema objašnjenju FINA-e, Rus je kažnjen jer je nazočio mitingu na stadionu Lužnjiki 8. ožujka, povodom godišnjice aneksije Krima, na kojem je glavni govornik bio Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

Rylov je bio jedan od sportaša koji je prisustvovao ovom događaju i, prema mišljenju FINA-e, također je dao podršku ruskoj agresiji na Ukrajinu. Kazna stupa na snagu 20. travnja. Ranije je FINA ruskim i bjeloruskim sportašima zabranila sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti u lipnju ove godine.

Pored zlatnih medalja iz Tokya, Rylov ima srebro u štafeti 4 x 200 slobodno, te je dvostruki svjetski prvak na 200 leđno i trostruki svjetski prvak u malim bazenima.

Kopirati
Drag cursor here to close