Play off Europske lige

Eguinaldo spasio Shakhtar, Sporting blizu prolaska

Aubameyang je sve uradio u 90. minuti, lopt dolazi do Ndiayea i ponovo gosti vode. Činilo se da u tom trenutku osigurali pobjedu. Nisu se s tom konstatacijom složili igrači Shakhtara.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2024. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosta uzbuđenja u prvom utakmicama play offa Europske lige. Shakhtar i Marseille su na kraju remizirali, završilo je 2:2. Sva četiri gola su postignuta u drugom poluvremenu, gosti su u Hamburgu dva puta vodili, ali se ekipa Marina Pušića dva puta ekspresno vratila. Aubameyang je dočekao na drugoj stativi centaršut Claussa u 64. minuti.

Međutim, četiri minute kasnije katastrofalnu reakciju igrača Marseilla kažnjava Matviienko. Sama završnica utakmice sa sobom nosi novi uzbuđenja. Aubameyang je sve uradio u 90. minuti, lopt dolazi do Ndiayea i ponovo gosti vode. Činilo se da u tom trenutku osigurali pobjedu. Nisu se s tom konstatacijom složili igrači Shakhtara. Zubkov sjajno centrira, glavom za 2:2 u 93. minuti pogađa Eguinaldo.

Sjajnu utakmicu u Istanbulu su odigrali Galatasaray i Sparta iz Praga. Demirbay je u 19.minuti zatresao mrežu Sparte. Sve je sam napravio, malo mu je pomogao i golman Sparte. Koja se vraća u drugoj minuti nastavka (Preciado) nakon slobodnog udarca. Veliku glupost je napravio Krejčí, prvo je izgubio loptu, koja je na kraju njega zakačila kada je Mertens šutirao.

U 62. minuti je Nelsson zaradio crveni, Sparta je vrlo brzo uzvratila. Sada je Preciado centrirao, Kuchta je glavom pogodio za 2:2. Ryneš je zaradio drugi žuti karton pa su snage na terenu bile izjednačenje. Na kraju je u sudačkoj nadoknadi Icardi je zabio za veliko slavlje navijača Galatasaraya.

Igrala se druga minuta nadoknade prvog poluvremena, Hartman je centrirao, usamljeni Paixão je pogodio bez problema za 1:0. Roma se izvukla skoro na isti način. Spinazzola je bio taj koji centrira, Lukaku je jači u zračnom duelu i lopta ide lagano ali precizno iza leđa Wellenreuthera.

Najbolji posao u prvim utakmicima je napravio Sporting. Young Boys u ovom duelu baš nije imao sreće. Na isteku pola sata igre, autogol postiže Amenda. Deset minuta kasnije von Ballmoos ruši Edwardsa, Gyökeres je siguran s bijele točke. U sljedećem napadu je Ugrinić je naletio na odbijenu loptu. Već u 48. minuti, Pote izvodi slobodan udarac, Gonçalo Inácio glavom postavlja konačan rezultat.

Kopirati
Drag cursor here to close