Ždrijeb u ponedeljak

U osminu finala Europske lige prošli LIverpool, West Ham, Bayer, Villarreal

Na kraju, u osminu finala su se plasirali West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Bayer Leverkusen, Villarreal i Slavia Prag.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2023. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednje kolo Europske lige ponudilo je dosta uzbuđenja. U skupini C smo vidjeli sjajnu utakmicu između Betisa i Rangersa.

Rangers je vodio 1:2, Betis se vratio, pa su Škoti sve do 78. minute držali posljednje mjesto u skupini. Tada je Kemar Roofe pogodio za 2:3, što je bio rezultat ove utakmice. Jack Butland je imao nekoliko sjajnih intervencija pa je zaslužan za trijumf svoje ekipe. I direktni plasman u osminu finala. 

U dramatičnim okolnostima Villarreal je na gostovanju kod Rennesa osvojio prvo mjesto u skupini F Europske lige. Francuskoj ekipi je trebao bod za direktni plasman u osminu finala, dok je "Žuta podmornica" trebala tri kako bi skočila s druge pozicije u skupini i izbjegla doigravanje. Igrala se 13. minuta kada je Assignon pogodio za izjednačenje. Nakon asistencije VAR-a taj pogodak je poništen, mnogi su ostali u velikoj dilemi zbog čega.

Veliki uspjeh je ostvarila ekipa Qarabaga koja je završila na drugom mjestu u skupini H, iza Bayera iz Leverkusena ispred Moldea i Hackena. Qarabag je u posljednjem kolu savladao na svom terenu Hacken 2:1, iako je od 56. minute igrao sa igračem manje.

Kasni pogodak Joaa Pedra osigurao je Brightonu dramatičnu pobjedu od 1:0 nad Olympique Marseilleom i osigurao prvo mjesto u skupini B Europske lige.Obje su strane ušle u zadnji dan grupne faze s osiguranim mjestom u sljedećem krugu, ali Brightonu su bila potrebna sva tri boda da napreduje u osminu finala kao vodeći. Marseille će ići u rundu doigravanja jer ima dva boda manje od Brightona.

Na kraju, u osminu finala su se plasirali West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Bayer Leverkusen, Villarreal i Slavia Prag.

Freiburg, Marseille, Sparta Prag, Sporting, Toulouse, Rennes, Roma i Qarabag su plasman u dodatne kvalifikacije za osminu finala Europske lige osigurali drugim mjestom u svojoj skupini. Tamo će igrati i trećeplasirane ekipe grupne faze Lige prvaka, odnosno Feyenoord, Young Boys, Lens, Galatasaray, Braga, Benfica, Milan i Shakhtar.

Trećeplasirane ekipe Europske lige igrat će u kvalifikacijama za osminu finala Lige konferencija, a to su Olympiakos, Ajax, Betis, Sturm, Servette, Molde, Maccabi Haifa i Union St. Gillois.

Kopirati
Drag cursor here to close