Damir je optimista

Džumhur: Sa dosta samopouzdanja ulazim u meč

"Nerman je u dobroj formi, ja sam u dobroj formi, nema razloga da ne vjerujemo kako možemo pobijediti Njemačku", kaže u najavi svog dvoboja u Davis Cupu, Damir Džumhur.
Sport / Ostali sportovi | 15. 09. 2023. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se pogledaju brojke četvorice tenisača koji će izaći na teren u subotu, Damir Džumhur je daleko najiskusniji. Tu je uz reprezentaciju od 2010. godine, kada je u meču četvrtfinala Svjetske skupine II osvojio presudni treći bod u Tallinnu. Ukupno je na omjeru 21-14, pobjeđivao je De Bakkera, Hurkacza, Lloyda Harrisa, ali i gubio neke mečeve, maratonske u pet setova.

Sada je opet tu u Mostaru ponovo tu nakon 2013. godine, kada je kontra Moldavije odigrao dva teška, maratonska meča u pet setova. Ovaj put drugi izlazi na teren, igra protiv Yannicka Hanfmanna. Hanfmann je 54. na ATP rang listi. Njegovi najbolji rezultati su polufinale Mallorce, Houstona, četvrtfinale Rima, Santiaga. I Damir je podigao formu u posljednje vrijeme.

"Ja mislim da u ovom trenutku ne trebamo razmišljati tko igra prvi, tko drugi, spremni smo, stvarno smo dobro radili cijelu sedmicu. Nerman je u dobroj formi, ja sam u dobroj formi, nema razloga da ne vjerujemo kako možemo pobijediti Njemačku. Igramo protiv Njemačke, njihovi igrači igraju dobro tijekom sezone, imaju dobar ranking, ali u Davis Cupu znamo kako ranking ne znači previše. Osjećam dosta samopouzdanja nakon dobrih igara u posljednje vrijeme tako da spreman izlazim na teren uz vjerovanje da već prvog dana možemo napraviti pozitivan rezultat.

Hanfmanna ima dobre rezultate na zemlji, ali u nešto bržim uvjetima, recimo u Madridu gdje je velika nadmorska visina i njemu općenito odgovaraju ipak drugačiji uvjeti nego ovi ovdje koje mi imamo. Nama odgovara nešto sporija podloga i vjerujem da smo tu u prednosti. Jeste Hanfmann u dobroj formi, ali mi moramo da usporimo njegov servis, neke druge njegove udarce. Idemo dati maksimum pa ćemo vidjeti" naglasio je Džumhur.

Kopirati
Drag cursor here to close