Dokazao krivicu kolege

Džokej koji je ostao paraliziran dobio tužbu na sudu

"Meni i mom pravnom timu je bilo potrebno pet godina da ispravimo nepravdu istrage koja je održana u Kemptonu odmah nakon trke. Na kraju sada definitivno mogu ostaviti ovaj događaj iza sebe i nastaviti sa svojim životom" rekao je Tylicki.
Sport / Ostali sportovi | 26. 12. 2021. u 20:56 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frederik Tylicki britanski džokej njemačkog porijekla koji je ostao paraliziran nakon nesreće na konjičkoj utrci u Kemptonu, dobio je
tužbu na Visokom sudu. Stravičan pad se dogodio prije pet godina, pored Fredirika, stradali su Jim Crowley kojem je slomljen nos, Steve Drowne i Ted Durcan koji su prošli s masnicama i ogrebotinama, ali te njihove ozljede je bilo teško usporediti s onim što je prošao Tylicki.

Pokušali su liječnici napraviti sve što su mogli, ali nisu mogli pomoći Tylickom koji je na kraju odlučio pokrenuti tužbu tvrdeći kako je za pad četiri konja i džokeja, krivac njegov kolega Graham Gibbons. Tylicki je podigao tužbu tvrdeći kako je Gibbons namjerno krenuo iz sredine prema ogradi sijekući njegovu putanju i kako on jednostavno nije imao izlaza.

Čak je prema tvrdnjama Frederik nešto dobacio Gibbonsu upozoravajući ga. U optužbi je dalje stajalo kako je Gibons mogao upotrijebiti svoj bič da zaustavi svog konja koji je krenuo udesno ali umjesto toga on je čak namjerno napravio manevar kako bi njegov konj krenuo upravo udesno prema ogradi (koristio desno uzde).

Tylickijevi odvjetnici su tvrdili kako je Gibbonsova taktika dovela do opasnog jahanja ili da je "pokazala bezobzirno zanemarivanje sigurnosti drugih".

Redari tijekom nesretnog pada su smatrali incident koji je uključivao Tylickijevu "Nellie Deen" i Gibbonsovu "Madame Butterfly" slučajnim. Međutim, prvi put u povijesti jedan ovakav događaj je dobio epilog na sudu. Gibbons je ipak na kraju proglašen krivim.

Sud je na kraju utvrdio "kako je prag odgovornosti za nemar Grahama Gibbonsa bio visok" Tylicki bi trebao naplatiti oko 6 miliijuna funti, iako će konačni iznos biti potvrđen kasnije.

"Meni i mom pravnom timu je bilo potrebno pet godina da ispravimo nepravdu istrage koja je održana u Kemptonu odmah nakon trke. Na kraju sada definitivno mogu ostaviti ovaj događaj iza sebe i nastaviti sa svojim životom. Istovremeno sve evo može biti podsjetnik koliko su konjičke utrke opasan sport i koliko ostali takmičari moraju obratiti pozornost na sigurnost ostalih džokeja.

Video: FREDDIE TYLICKI FEATURE
Kopirati
Drag cursor here to close