Verstappen završio šesti

Leclerc najbrži u kvalifikacijama za VN SAD

Max Verstappen je zahvaljujući krugu iz prvog dijela Q3 zadržao šestu poziciju te će krenuti iz trećeg startnog reda.
Sport / Ostali sportovi | 21. 10. 2023. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mogli bismo reći kako je ovo možda čak i malo iznenađenje. S obzirom na situaciju ove sezone u svijetu Formule 1. Charles Leclerc u Ferrariju je postavio najbrže vrijeme kvalifikacija za VN SAD.

Drugo mjesto je zauzeo Lando Norris u McLarenu, a treći je završio Lewis Hamilton u Mercedesu. Max Verstappen je šesti, što znači da bismo u nedjelju mogli gledati zanimljivu utrku. Između Hamiltona i Verstappena još su se posložili Carlos Sainz i George Russell.

Max Verstappen je u završnici kvalifikacija preuzeo vodeću poziciju pa se činilo kako će završiti kao prvi, međutim suci su vrlo brzo poništili krug zbog limita staze, što je značilo da Leclerc ostaje na prvom mjestu sa svojih 1:34.723. Russell i Hamilton nisu uspjeli biti brži od Ferrarija, a jedino mu se približio Lando Norris u McLarenu koji će krenuti iz prvog startnog reda.

Max Verstappen je zahvaljujući krugu iz prvog dijela Q3 zadržao šestu poziciju te će krenuti iz trećeg startnog reda. Unutar najboljih deset na kraju su se još našli vozači Alpinea Gasly i Ocon, Perez je devet dok je Oscar Piastri deseti.

Nakon drugog kruga kvalifikacija, u boksu su svoje bolide parkirali Tsunoda, Zhou, Bottas, Magnussen i Ricciardo, dok su to isto nakon prve sesije napravili Nico Hülkenberg, Fernando Alonso, Alexander Albon, Lance Stroll i Logan Sargeant. Svakako da je malo neugodno iznenađenje loše izdanje vozača Aston Martina.

Ovo je za Charlesa Leclerca treći pole position ove sezone, nakon Belgije i Azerbejdžana, 21. ukupno u karijeri. 

Kopirati
Drag cursor here to close