Novak je spreman za finale

Đoković: Znam što me čeka u nedelju

"Biću spreman za najzahtjevniji okršaj, on je u izvrsnoj formi. Igraju svjetski broj jedan i broj dva, imali smo taj visokokvalitetan okršaj u Parizu", tvrdi Novak.
Sport / Ostali sportovi | 16. 07. 2023. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U karijeri je Novak Đoković odigrao 71 Grand Slam, a do finala je stigao 35 puta, dakle praktično na svakom drugom. U moru suludih činjenica o Đokovićevoj karijeri, ta efektno ilustrira dvije stvari – kontinuitet na vrhu i kontinuitet na najvećoj pozornici. Kada je davne 2007. Novak u New Yorku igrao svoje GS finale, Karlos Alkaraz imao je četiri i pol godine.

Danas Đoković lovi svoj osmi trofej u Wimbledonu, peti u nizu, a ukupno 24. Grand Slam turniru u karijeri. Puno se priča o tome kome će publika biti naklonjena u finalu, hoće li biti za ili protiv Novaka Đokovića.

"Mogu da vizualiziram bez problema što me čeka u nedjelju, to ću i uraditi. Spremiću se mentalno, igrački i fizički za veliku borbu, to će definitivno biti najteži meč na turniru. Biću spreman za najzahtjevniji okršaj, on je u izvrsnoj formi. Igraju svjetski broj jedan i broj dva, imali smo taj visokokvalitetan okršaj u Parizu. Potrudit ću se da od početka budem na vrhuncu i da dam sve što mi je ostalo u rezervoaru, ako ne u finalu Wimbledona, kad onda", reći će Novak koji se još jednom osvrnuo na igru Alcaraza na travi.

"Mislim da mnogi ljudi nisu očekivali da će igrati tako dobro na travi jer je njegova igra u osnovi izgrađena i konstruirana i razvijena uglavnom za zemljanu podlogu ili za sporije tvrde terene. Ali bio je nevjerojatno uspješan u prilagođavanju podlogama, zahtjevima i izazovima protivnika. Vidim to kao veliku osobinu, kao veliku vrlinu. Vidim ovo kao jednu od svojih najvećih prednosti tijekom moje karijere, to što sam bio u mogućnosti stalno se razvijati, prilagođavati svoju igru izazovima", dodao je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close