Nakon ulaska u finale

Đoković: Rezultat ne pokazuje, bilo je neizvjesno

U drugom setu, kod rezultata 1-2 i 15:15 u trećem gemu drugog seta sudac Richard Haigh Novaku Đokoviću poen zbog navodnog "ometanja" Jannika Sinnera - proslave poena prije vremena.
Sport / Ostali sportovi | 14. 07. 2023. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je u finalu Wimbledona. U današnjem polufinalu Đoković je savladao Talijana Jannika Sinnera sa 6-3, 6-4, 7-6(4). Iako se očekivalo da će Sinner pružiti veći otpor, to se nije dogodilo. Iako tih 3-0 Novak nije izborio nimalo lako. Novak je odmah na početku krenuo jako, poveo je 3-0, nakon čega Sinnera nije imao prostora za povratak.

Na sličan način je Nole krenuo u drugi set, poveo je 3-1. Break prednosti je sačuvao do kraja. Talijan je mnogo bolje zaigrao u trećem setu u kojem, ne samo da je čvršće držao svoje servis gemove, već je sve kvalitetnije prijetio suparniku. Kod vodstva 5-4, a na servis drugog nositelja, Sinner je imao dvije vezane set lopte.

Ni jednu nije iskoristio pa je treći set otišao do tie-breaka. U njemu je prvi do mini breaka došao Sinner, ali i tada je propustio šansu.
Đoković se vratio iz minusa, kod 4-4 je osvojio poen na servis suparnika za 5-4 i potom dobio završna dva poena na svoj početni udarac za ulazak u finale. Treba reći da su obojica igrača imala problema s podlogom, s obzirom na to da se igralo pod krovom, velika vlažnost je učinila svoje, pa se proklizavalo na jednoj i na drugoj strani.

Pored toga, u drugom setu, kod rezultata 1-2 i 15:15 u trećem gemu drugog seta sudac Richard Haigh Novaku Đokoviću poen zbog navodnog "ometanja" Jannika Sinnera - proslave poena prije vremena. Zatim je dobio Đoković i opomenu za prekoračenje vremena.

"Polufinale je uvijek gusto, mnogo tenzije. Tri teška seta. Možda to rezultat ne pokazuje, ali bilo je neizvjesno. Treći set je mogao da ode na njegovu stranu. Ipak mi je dao da dođem do tie breaka. Mnogo pritiska, imao sam svoje šanse na početku, ali je pokazao zašto je jedan od lidera mlade generacije. Jedan od najboljih mladih igrača. Sjajno je biti dio to nove generacije. Volio bih da vjerujem da igram svoj najbolji tenis karijere. Ne gledam na godine kao na neki faktor koji bi mogao da odluči ishod. Naprotiv, 36 je kao 26, dobar je osjećaj. Ovaj sport mi je dao toliko u životu, zahvalan sam. Pokušat ću da budem iskren i uzvratim uslugu ovom sportu koliko god mogu", rekao je nakon meča Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close