Sudac, kazna, nervoza

Đoković: Trudio sam se da mentalno ne puknem

Trudio sam se da mentalno "ne puknem" i da se ne iznerviram puno, iako sam bio baš iznerviran, jer sam mislio da sudac nije u pravu.", rekao je nakon meča Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 15. 07. 2023. u 02:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uspio se Novak Đoković plasirati u novo wimbledonsko finale, ali nije sve bilo glatko u polufinalu protiv Sinnera. Štoviše, činilo se da je u nekim trenucima imao veći izazov u vidu suca i publike.

Prvo je tu bila sporna odluka kada mu je na kraju oduzet već dobijen poen.

"Da, pogledao sam to na snimci. Morao sam prihvatiti odluku suca, to je bilo to. Bio je to baš "close call". Nikada mi se nije dogodilo to, nikada nisam dobio kaznu za hindrance zbog produženog stenjanja. Ja sam gledao ponovljenu snimku i vidio sam da mi je uzvik bio završen prije nego što je on udario lopticu. Moje mišljenje je da njegova odluka nije bila točna, ali moram je prihvatiti", rekao je Đoković.

Bio je to ozbiljan izazov za mentalni aspekt sedmerostrukog pobjednika.

"Da, morao sam se baš potruditi, da… Baš, tako… Trudio sam se da mentalno "ne puknem" i da se ne iznerviram puno, iako sam bio baš iznerviran, jer sam mislio da sudac nije u pravu. Nisam vidio sat za vrijeme, možda sam prekoračio, ali može se reći da, iako sam prekoračio prvi put, mogu i dalje dobiti opomenu, ali ako se dogodi u neizvjesnom gemu u kojem sam već dobio opomenu… Mislim da je u ovoj situaciji sudac morao prepoznati trenutak malo bolje. Opet, ovo je bio veoma stresan trenutak za mene. Tko zna što se moglo dogoditi, ali sam na sreću ostao smiren."

Kopirati
Drag cursor here to close