Šesta titula u Vječnom gradu

Đoković vladar Rima

"Bio sam za nijansu bolji u tie breaku. Bilo je gusto, stegnuto na obje strane, ali sam ja u presudnim trenucima bio smireniji" rekao je nakon meča Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 15. 05. 2022. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Novaka Đokovića je ovo bio najbolji tjedan u ovoj godini. Osvojio je naslov u Rimu, šesti put u karijeri, bez izgubljenog seta, do 38. rekordne titule na turnirima iz Masters serije. Danas je u finalu nadigrao Stefanosa Tsistipasa u dva seta, 6-0, 7-6 (5). Sedmi put u devet međusobnih mečeva, šesti put zaredom.

Tsitsipas je bi nemoćan u prvom setu, ali je u drugom bio bolji, mogao je možda meč odvesti u treći set. U drugom je Grk napravio break, poveo 3-1, došao do 5-2, ali nije iskoristio svoju priliku. Novak je nanizao tri gema zaredom, uzvratio je break u desetom gemu. U tie breaku je Đoković vodio 5-2, Tsistipas se vratio na 5-5, ali nije izdržao.

"Iznenadio sam sebe prijatno prvim setom. Imao sam jasan plan igre, jasnu strategiju, znao sam što me očekuje s druge strane mreže. Odigrao sam perfektan set, nema dileme, vjerojatno najbolji set ove godine protiv vrlo kvalitetnog protivnika. Malo sam se stegao početkom drugog seta i na ovakvom nivou se stvari vrlo brzo
preokrenu. Mogao je meč otići u treći set, ali sam pronašao prave udarce u pravom trenutku, iako je on bio bolji većinu drugog seta. Bio sam za nijansu bolji u tie breaku. Bilo je gusto, stegnuto na obje strane, ali sam ja u presudnim trenucima bio smireniji" rekao je nakon meča Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close