Uz velike probleme prošao dalje

Đoković: Vjerovatno imam neki stomačni virus

U svom stilu Đoković je ušao u kratki konflikt aplaudirajući publici, a ona ga je pošteno izviždala. Obračun je nastavljen gotovo pun minut.
Sport / Ostali sportovi | 02. 11. 2023. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je izgledalo nekako normalno na početku meča. Đoković je napravio break, stigao do prednosti 4:1, a onda su se stvari počele mijenjati na terenu. Iz gema u gem, najbolji reket svijeta je izgledao sve sporije, udarci nisu imali prepoznatljivu snagu.

Servis nije funkcionirao, posebno ne drugi. I Nizozemac Tallon Griekspoor se polako vraćao u meč. Uzeo je pet gemova zaredom. Napravio je Novak tri dvostruke, na drugom servisu je uzeo tek 38 posto poena. Griekspoor nije iskoristio dvije break lopte u devetom gemu, Đoković je treći set izborio preko tie breaka. U trećem je Novak došao do breaka za 3-2, ali je Griekspoor uzvratio na 4-4.

Novak je napravio dvostruku u trenucima kada su se začuli povici s tribina. U svom stilu Đoković je ušao u kratki konflikt aplaudirajući publici, a ona ga je pošteno izviždala. Obračun je nastavljen gotovo pun minut, tako što je Novak izazivao publiku da bude još glasnija u zvižducima. Nakon toga je uzeo dva gema zaredom i prošao u četvrtfinale:

"Odigrao je na veoma visokom nivou, čestitam mu na tome. Griekspoor je mogao pobijediti, to svakako ne bi bilo nezasluženo.
Imao sam problema sa stomakom i nisam se dobro osjećao. Vjerojatno imam neki stomačni virus. Više vremena provodim u WC-u nego... Pokušao sam da održim servis i da dođem do tie breaka što sam uradio u drugom setu. U trećem sam krenuo da igram malo bolje. Bio sam u ovoj situaciji već i ranije. Za ove uvjete znam što treba da radim. Ne mogu da predvidim što će da se desi, kako ću se osjećati sutra. Znam da će biti sve teže i teže, bez obzira na protivnika", poručio je Novak nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close