Opet u tri seta

Đoković uzvratio Runeu i izborio polufinale

Usponi, padovi, nervoza igrača, negodovanja na tribinama. Međutim, ono što je možda najvažnije vidjeli smo sjajan tenis, gomilu dobrih poena koje su odigrala obojica tenisača.
Sport / Ostali sportovi | 04. 11. 2023. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je u polufinalu Pariza. U reprizi prošlogodišnjeg finala, broj jedan je u tri seta nadigrao mladog, talentiranog Holgera Runea u tri seta 7-5, 6-7 (3), 6-4.

Ukupno gledajući meč je bio dosta sličan prošlogodišnjem, ali i meču koji smo gledali večer ranije kada je Novak savladao Nizozemca Tallona Griekspoora. Usponi, padovi, nervoza igrača, negodovanja na tribinama. Međutim, ono što je možda najvažnije vidjeli smo sjajan tenis, gomilu dobrih poena koje su odigrala obojica tenisača.

Novak je dobio prvi set, jedan break je došao u najboljem mogućem trenutku za 7-5. U drugom setu je Rune prvi došao do breka, ali je Đoković brzo uzvratio. Najbrže moguće. Imao je Novak meč loptu kod 5-4, Danac se spasio. Odigrao je odličan tie break i meč je odvukao u treći set. U tom drugom setu smo vidjeli jednu poprilično diskutabilnu odluku, zakašnjelu reakciju Runea za challenge kod 15:30 u desetom gemu.

Holger je sačekao i vidio da je loptica nakon njegovog udarca završila u autu. Sudac je prihvatio tu odluku, Novak je bio poprilično ljut. Međutim, ništa nije mogao promijeniti.

Nakon dva odigrana seta Novak je otišao prema svlačionici, što je publika popratila zvižducima. U trećem setu jedan break je bio dovoljan novaku za 6-4. Rune je bio sve nervozniji, čak je i sam sebe ozlijedio.

U polufinale su se nešto ranije plasirali Stefanos Tsitsipas i Grigor Dimitrov. Tsitsipas je slavio u dva seta protiv Karena Khachanova 6-3, 6-4, dok je Dimitrov prošao Huberta Hurkacza 1-6, 6-4, 6-4.

Kopirati
Drag cursor here to close