Na početku US Opena

Rune šokirao slabom igrom, Bublik izjavom

"Jedan od razloga poraza svakako leži u problemima s ozljedom. Ne znam što se dogodilo, osjetio sam bol, tražio tretman", pojasnio je Rune.
Sport / Ostali sportovi | 29. 08. 2023. u 01:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolac Roberto Carballes Baena priredio je najveće iznenađenje prvog dana US Opena. On je susretu 1. kola svladao četvrtog nositelja i četvrtog igrača svijeta Danca Holgera Runea sa 6-3, 4-6, 6-3, 6-2. Mladi Danac je u New York stigao sa samo dva odigrana meča na tvrdoj podlozi, jer je gubio na startu Toronta i Cincinnatija, što se odrazilo na njegov nastup na startu posljednjeg Grand Slama sezone.

Španjolac, trenutačno 63. igrač svijeta je s jednim breakom dobio prvi set, a onda je u trećem ispustio velikih 4-1. Rune se vratio na 4-3, ali je onda opet Baena napravio break za 6-3. U četvrtom setu je Danac dva puta gubio svoj servis. 30-godišnji Carballes Baena napravio je samo 21 neprisiljenu pogrešku, dvostruko manje od Runea (43). Rune je nakon petog gema trećeg seta tražio medical time out.

"Ovo je bio moj razočaravajući nastup. Imao sam problema na turnirima prije US Opena, nije bila najbolja priprema za ovaj turnir. Nisam zadovoljan svojim tenisom, ali moram nastaviti raditi, trenirati. Jedan od razloga poraza svakako leži u problemima s ozljedom. Ne znam što se dogodilo, osjetio sam bol, tražio tretman", pojasnio je Rune.

Osvajač US Opena iz 2020. godine Dominic Thiem preskočio je prvu prepreku na ovogodišnjem Grand Slamu u New Yorku porazivši Aleksandra Bublika 6-3, 6-2, 6-4. Navikao je Bublik skretati pažnju na sebe kontroverznim potezima, ali sada je prešao granicu.

U trenutku nemoći, sredinom drugog seta kada je bilo jasno da će i njega izgubiti, izgovorio je prilično skandaloznu rečenicu: “J….o me dovodi do ludila što vraćam karijere invalidima.”

Izrekao je to na materinjem jeziku, a prijevod je ustupio jedan korisnik na Twitteru.

Naravno, jasno je da ovo nije izravno upućeno Thiemu, koji se dugo oporavljao od ozljede, već da je prvenstveno bio kritičan prema sebi. No to zaista nije opravdanje za takvo ponašanje.

Pored Holgera Runea, od nositelja prvo kolo nije prošao Lorenzo Musetti (18. nositelj). Njega je eliminirao Francuz Droguet u pet setova, dok je Mađar Marton Fucsovics bio bolji od mladog Korde (31. nositelj), također nakon pet setova.

Kopirati
Drag cursor here to close