Nakon prolaska u treće kolo

Đoković: BIo sam kao bambi

"Bio sam kao bambi na ledu. Na jednoj strani je bilo toliko šljake da si imao osjećaj kao da igraš u blatu. Znate, morate se adaptirati" naglasio je nakon meča Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 01. 06. 2023. u 01:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković se prema očekivanju plasirao u treće kolo Grand Slam turnira u Roland Garrosu, nakon što je u drugom sa 7-6(2), 6-0, 6-3 svladao Mađara Martona Fucsovicsa.

Đoković je autoritativno otvorio meč te je poveo 3-0, a potom i 5-2. No, to mu nije bilo dovoljno da lako osvoji prvi set. Fucsovics je nadoknadio rezultatski minus te je izborio tie-break gdje ipak nije uspio parirati drugom nositelju. Naravno, opet je Novak kao i mnogo puta do sada imao svoje crne minute koje su došle u tom prvom setu. Obično su u takvoj situaciji na udaru njegov trener, ali i ostali ljudi iz stručnog tima.

Nakon što se u nekoliko trenutaka okretao prema svojoj loži, gdje je uz Ivaniševića bio i ostatak njegovog tima, Đoković je u jednom trenutku potpuno podivljao:

"Ustani, ustani, ne čujem te, je**te!", vikao je Novak na talijanskom jeziku ka treneru i stručnom stožeru.

U ostatku meča Đoković se potpuno razigrao te je lakoćom slomio otpor mađarskog tenisača. Idući suparnik Đokovića bit će španjolski tenisač Alejandro Davidovich Fokina, 29. nositelj, koji je u tri seta svladao domaćeg igrača Van Asschea sa 6-4, 6-3, 7-6(6).

"Imao sam problema s vjetrom, pa sam se prisjetio meča koji su igrali Nadal i Federer ono kada je pola terena bila šljaka, pola trava. Bio sam kao bambi na ledu. Na jednoj strani je bilo toliko šljake da si imao osjećaj kao da igraš u blatu. Znate, morate se adaptirati. Bilo je baš vjetrovito. Kao što znate, kad sunce zađe, intenzitet vjetra opadne, ali to nije bio slučaj u ovom meču. Teško je za tajming, a on je igrao jako dobro. Trebalo je da dobijem možda i ranije. Prvi set sat smo igrali sat i po, osjećaj je kao da smo igrali dva različita meča", rekao je Đoković za Eurosport.

Kopirati
Drag cursor here to close