Pred sutrašnje polufinale

Alcaraz: Novak je kao zid

"Iskustvo je na njegovoj strani sigurno, ali o tome neću da razmišljam u ovom momentu. Igra fantastičan tenis, vraća sve, kao zid je, probat ću da zaboravim sve i da se fokusiram samo na tenis," mišljenja je Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2023. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz je prošao u polufinale Roland Garrosa. Očekivano, ali neočekivan lako. Španjolac je deklasirao Stefano Tsitsipasa koji očito mora pričekati neku drugu priliku, neki malo bolji ždrijeb. Za Carlosa slijedi ono najvažnije, polufinale protiv Novaka Đokovića. Za mnoge, finale prije finala.

"Od trenutka kada je obavljen ždrijeb svi čekaju ovaj meč. I ja imam veliku želju, da napokon igram protiv Novaka nakon Madrida prošle godine. Obojica smo na visokom nivou. Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobijediš najbolje. Za mene je igranje protiv takve legende kao Novak povijesna prilika. Meč od prošle godine ne utiče na ovaj, bilo je to tada, naučili smo dosta toga od tada, biće sigurno drugačije u petak. Ovo je njegovo 45. Grand Slam polufinale, moje tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani sigurno, ali o tome neću da razmišljam u ovom momentu. Igra fantastičan tenis, vraća sve, kao zid je, probat ću da zaboravim sve i da se fokusiram samo na tenis."

Koji je recept u igri protiv Đokovića?

"Đoković je jedan od najboljih igrača po udarcu loptice, stvarno je kompletan, radi sve stvari odlično i to me fascinira. Kada igra dobro ili na nekom nivou koji djeluje prosječno, taj nivo je također fantastičan. Došli smo do toga da igramo protiv igrača koji će da te kazne ako se opustiš nekoliko minuta. Ne smijem da dozvolim da se takvo opuštanje dogodi i protiv Novaka kao što se dogodilo protiv Tsitsipasa u završnici meča."

Kopirati
Drag cursor here to close