Novak zadovoljan

Đoković sezonu na zemlji otvorio na najbolji način

"Prošle godine sam odigrao odlično u prvom meču, pa sam izgubio drugi. Nadam se da će sada biti drugačije", kaže Novak.
Sport / Ostali sportovi | 09. 04. 2024. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom meču ove sezone na zemljanoj podlozi, u prvom meču s novim trenerom, Novak je vrlo lako savladao Romana Safiulina u dva seta 6-1, 6-2.

Od početka je Novak igrao prilično dobro, koristio je sve što mu je Safiulin davao, a davao je puno. Posebno se mučio s drugim servisom i to je Novaku donijelo tri breaka u prvom setu. Imao je Novak čak devet break lopti u prvom setu, tri je u petom gemu spasio Safiulin i to je i jedini gem koji je osvojio u ovom dijelu meča.

Za to vrijeme je Novak izgubio samo tri poena na svoj servis. Malo je Safiulin promijenio taktiku u drugom setu, ali mu to nije donijelo puno. Novakov bekend je radio kako treba, nizale su se prilike za break – dvije u drugom gemu, pa dvije u četvrtom kada je Novak došao do breaka, pa četiri u šestom u kojem se Rus izvukao.

I u ovom dijelu meča je u Novakovim servis gemovima sve išlo kako treba, nije dozvoljavao protivniku da se primakne ni blizu prilici za break i rutinski je završio posao. U trećem kolu, Novaku će protivnik biti bolji iz meča u kojem se sastaju Arthur Fils i Lorenzo Musetti.

"Vrlo sam zadovoljan. Čak i u gemovima koje sam izgubio, imao sam break lopte. Jako dobar prvi meč na startu sezone na zemlji. Moglo je da bude nezgodno za mene. Imao sam prošle godine uspone i padove. Nadam se da ću zadržati ovaj ritam, imam par dana odmora, trenirat ću i nadam se da ću se vratiti s istim kvalitetom tenisa. Prošle godine sam odigrao odlično u prvom meču, pa sam izgubio drugi. Nadam se da će sada biti drugačije", kaže Novak. 

Kopirati
Drag cursor here to close