Promocija filma "Nikola Pilić - Legenda"

VIDEO I Đoković o Goranu: Došlo je do točke zasićenja

Premijera filma nije mogla proći bez Pilića, ali i Novaka Đokovića. Koji je prvi put progovorio o prekidu suradnje s Goranom Ivaniševićem.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2024. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Pilić je bio jedan od onih koji je na određeni način mijenjao povijest tenisa. Ne toliko na terenu koliko van njega. Jedan od pokretača onoga što se danas zove ATP Tour. Jedan od onih koji su se borili da tenisa postane ono što jeste danas.

Kasnije je izgradio trenersku karijeru, radio je s mnogim poznatim tenisačima, pomogao je Goranu Ivaniševiću da osvoji Wimbledon.
S Njemačkom je osvajao Davis Cup. Čak je uspio povezati Michaela Sticha i Borisa Beckera da igraju zajedno na Olimpijadi 1992. godine.

U važnom trenutku u svojoj akademiji radio je s Novakom Đokovićem. "The Handsome Eight" stvorili su s Pilićem, Rod Laver, Cliff Drysdale, John Newcome, Rober Taylor, Dennis Ralston, Pierre Barth, i Butch Buchholz.

Momci koji danas uživaju u vrlo dobrim uvjetima, zaradama i slično, dobili su to preko naših leđa. Smijem reći da sam tada bio važan, nisam možda bio prvi na svijetu, ali jesam u Top 10 i imao sam svoj status u teniskom društvu. Uostalom, jedan sam od sedam tenisača koji su osnovali ATP i imao sam svoj glas i karizmu zbog kojih sam mogao reći svoj stav o nekim stvarima", reći će danas legendarni Pilić.

Dokumentarni film "Nikola Pilić - Legenda" je premijerno prikazan u Beogradu. Naravno da premijera nije mogla proći bez Pilića, ali i Novaka Đokovića. Koji je prvi put progovorio o prekidu suradnje s Goranom Ivaniševićem.

"Goran je, prije svega, prijatelj za života. Moj i moje obitelji. Netko tko mi je izuzetno drag. Time što smo okončali suradnju, ne znači da ćemo prestati biti prijatelji. Došlo je do točke zasićenja, osjetili smo da je vrijeme da se raziđemo nakon skoro šest godina suradnje gdje smo ispisali stranice povijesti našeg sporta. Prošli smo kroz sito i rešeto", rekao je Đoković pa dodao:

"Prošli smo mnoge trenutke koji nisu bili nimalo ugodni za nas. Usprkos svemu, bio je tu za mene. Najviše ću se sjećati tog ljudskog odnosa prema meni. I zbog tog odnosa je rezultat došao kao posljedica svega toga. Sve najljepše mu želim. Još nemam jasnu ideju tko bi ga mogao zamijeniti i hoće li to biti itko. Uvijek sam imao trenere uz sebe, pokušavam osjetiti što mi je točno potrebno."

Video: Novak Đoković o Goranu Ivaniševiću 
Kopirati
Drag cursor here to close